Gezonde voeding aangevuld met orthomoleculaire supplementen
Health

Gezonde keuzes maken: zin en onzin (deel 2)

In mijn vorige blog heb ik jullie verteld over dat we ons lichaam kunnen sturen en beïnvloeden met orthomoleculaire (lichaamseigen) stoffen zoals vitaminen, mineralen en spoorelementen. En dat de manier waarop je deze tot je neemt bepaalt of je deze ook daadwerkelijk opneemt of niet.  Het vervelende is dat dit laatste helemaal geen algemeen bekend gegeven is. Die kennis is eigenlijk alleen maar beschikbaar voor de mensen die zich er ècht in vastbijten, zoals ikzelf.

Ook ik slikte toen ik richting de twintig ging nog een multivitamine van Centrum omdat ik dacht dat ik daarmee mijn lichaam op een goede manier ondersteunde. Later kwam ik van een koude kermis thuis omdat er niets van waar bleek te zijn. Je krijgt er alleen maar dure plas van!

Lui geworden

Goede biologische voeding aangevuld met de juiste orthomoleculaire supplementen kan hele mooie resultaten opleveren. Een mooiere huid, lager vetpercentage, gereguleerde insulinespiegel en ga zo maar door. Voor mij is goede voeding altijd 100% biologisch, het liefst van het seizoen en zo vers mogelijk van het land. Het feit dat je daarvoor méér moet doen dan enkel even 5 minuten in de auto zitten voelt voor mij goed. Vroeger moest we ook werken voor ons eten. We zijn lui geworden in het goed zorgen voor onszelf en te gehaast om daar lang over na te denken. We hebben trek en moeten snel weer door! Een gezonde maaltijd zet je toch in 20 minuten op tafel..?

Tekorten

Dat er meer nodig is dan alleen goede voeding staat als een paal boven water. We vervuilen ons lichaam doordat ons voedings- en leefpatroon gigantisch is veranderd in een korte tijd en ons lichaam daar niet op aangepast is. We eten veel stoffen die ons lichaam niet kent (vrije radicalen). Deze stoffen vervuilen ons lichaam van binnenuit maar ook van buitenaf krijgen we veel meer voor onze kiezen dan gezond is (bijvoorbeeld fijnstof). Ons lichaam is zichzelf hier de hele dag tegen aan het bewapenen en tegen aan het vechten. Daar zijn allerlei stoffen voor nodig, elke dag opnieuw.  

We hebben méér van bepaalde stoffen nodig dan vroeger nodig was. We krijgen niet genoeg binnen via goede voeding alleen om uiteindelijk geen tekorten te krijgen. Het vervelende is dat je sommige tekorten pas heel laat merkt, soms wel 20 jaar later, als er een orgaan gaat falen bijvoorbeeld. Een goede, complete multivitamine is dan ook een aanrader voor iedereen, deze koop je bij de natuurwinkel of online maar ook bij de biologische supermarkten.

Natuurlijke reiniging

Gelukkig is ons lichaam echt meester in zelfheling! We hebben een aantal reinigingsorganen die ons helpen in de strijd tegen landbouwgif, vrije radicalen, antibiotica en fijnstof, namelijk: de lever en de lymfe!

Wist je dat Mariadistel (ook wel sylimarin genoemd) de lever heel goed extra kan ondersteunen bij de wederopbouw van levercellen? Naast dat we deze paarse bloem in Nederland veel tegenkomen, wordt deze al ruim 200 jaar door allerlei volkeren als geneeskrachtig gezien. Inmiddels zijn er zo’n 120 wetenschappelijke studies in Europa en Amerika die dit bevestigen. Het werkt ontgiftend en beschermend op de lever en zorgt daarnaast ook nog voor 50% meer aanmaak van glutathion, het sterkste antioxidant van ons lichaam.

Dus, als je een glaasje drinkt deze feestmaand, is dat misschien een goede tip!


>> Gezonde keuzes maken: zin en onzin (deel 1)

>> Gezonde keuzes maken: zin en onzin (deel 3)

Voedingsstoffen

Hoi, ik ben Sabine Mol en ik heb een passie voor sport en voeding en nu ook een droom die ik durf uit te spreken. Mijn droom is mensen te helpen de juiste keuzes te maken zodat zij zich gelukkig voelen en optimaal gezond zijn. Zodat zij de dingen kunnen doen waar ze van houden, zo lang als dat fysiologisch mogelijk is. Waarom? Omdat ik mijn honger naar kennis en hetgeen ik inmiddels weet en geleerd heb wil delen met iedereen die er iets over wil weten. Ook omdat ik met mijn orthomoleculaire kennis inmiddels weet dat dit echt niet zo makkelijk is, in deze wereld van commerciële marketing en belangenverstrengeling. Ik ben, misschien net als jullie, al zeker 10 jaar op zoek naar de wetenschappelijke waarheid. Ik heb me erin vastgebeten, opleidingen gevolgd en ben ontzettend dankbaar dat ik dit met jullie mag delen via Uit Liefde Voor Jezelf. Misschien ooit wel vanuit mijn eigen praktijk. Dat is mijn droom; geluk vermenigvuldigen door het te delen. Deel je mee?

Banner