Zwangerschapsadvies
Lifestyle

Zwangerschapsadvies: iedereen is expert

Tijdens mijn zwangerschap gaat er werkelijk een hele nieuwe wereld voor me open. Alles verandert in mij en zo ook om mij heen. Eén van die veranderingen is bijvoorbeeld dat mensen denken dat ze echt àlles tegen je kunnen zeggen als je zwanger bent en daarmee komt er een enorme hoeveelheid goedbedoeld zwangerschapsadvies op je af.

Nu kan ik gelukkig wel wat hebben, veelal gaan alle adviezen en opmerkingen het ene oor in en het andere weer uit. Ik moet er vooral heel hard om lachen. Dat is denk ik ook het beste, je kunt je er wel heel druk om maken, maar dat vind ik zonde van mijn energie. Die energie kan ik beter gebruiken voor mijn kleine baby boy. 😉

Vandaag deel ik wat voorbeelden, herken jij ze ook?

Zwangerschapsadvies

12 rare dingen die mensen zeggen als je zwanger bent

 • “Oh wat leuk je bent zwanger….Is het gepland?”
 • Als iemand mij vraagt hoe ik me voel en ik vertel dat ik de afgelopen dagen redelijk wat jeuk heb gehad… “Oh, dan heb je vast zwangerschapsvergiftiging!”
 • “Je moet niet pittig eten hoor tijdens je zwangerschap, daar kreeg ik het zuur van!” Euhh.. maar ik ben jou niet. Het pittige eten gaat tot nu toe prima en ik heb ook geen last van maagzuur.
 • “Is het nou wel goed al dat sporten? Kijk je wel uit met hardlopen?!” Heel lief hoor, die bezorgdheid, maar ik ken mijn lichaam heel goed en voel precies wat ik wel en niet kan doen.
 • “Geniet maar van je vrijheid, dat is straks voorbij!” Natuurlijk wordt mijn leven als moeder anders en betekent ouderschap dat je meer vooraf moet plannen, maar ook mèt kinderen kun je gelukkig nog héél veel leuke dingen doen.
 • “Mag je dat wel eten??” Laat me maar, ik weet heel goed wat ik wel en niet kan of mag eten.
 • “Je moet nu voor twee eten, dus neem nog maar wat extra’s!” Nou, doe maar niet. Het moet er straks ook allemaal weer vanaf.
 • “Ik zie het aan je buik, jij gaat echt een kleine baby krijgen!” Hoe weten mensen dat nou? Alleen een verloskundige kan een schatting maken naar aanleiding van de periodieke echo.
 • “Ik zie het al jij krijgt een jongen, ik weet het zeker!” Haha! Zo grappig dat mensen denken aan de buitenkant te kunnen zien of je zwanger bent van een jongen of meisje. Ze hebben gewoon 50% kans dat het klopt wat ze zeggen.
 • “Wat zie je er moe uit!” Euhh.. ja. Zwangerschap is hard werk voor een lichaam.
 • “Oh, jee. Je bent wel dik geworden, je hebt zelfs een bolle kop!” Ja, logisch! Ik ben zwanger. Zou raar zijn als ik slank bleef en geen kilo aankom.
 • Vanaf het moment dat je zwanger bent gaan mensen je moeke, mama, moeder noemen. Het is allemaal heel leuk en lief, maar ik ben bovenal nog steeds gewoon Vanessa!

Ik ben nu op de helft, ben benieuwd wat ik de aankomende 20 weken nog te horen krijg. 🙂  Herken jij dit? Wat is het grappigste dat jij hebt gehoord tijdens je zwangerschap? Deel het in een reactie!

Vanessa Emmel

 

 

 


 

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

This article has 2 comments

 1. Inge Heilbron

  Haha geweldig! Bij mij kwam het toen Jordi ong. 2 jaar was. Wanneer komt de 2e? Waarop ik zei dat die er niet kwam. Ik was heel egoïstisch volgens sommigen…grappig toch!

  • Vanessa

   Oh echt Ing! Zo egoïstisch ben jij niet hoor 😃😘😘💋

Comments are now closed.
Banner