Health

Burpees, low jacks, t-twists en step ups

Nieuwe week, nieuwe kansen! Als het goed is wordt het lekker weer deze week dus extra motivatie om hard door te werken aan onze summer bodies! We doen vandaag burpees, low jacks, t-twists en step ups. In totaal gaan we voor 4 rondes. En je weet het al, ook nu weer luidt het advies: hoe vaker je deze workout doet, des te groter het effect. Maak er dus een paar keer tijd voor deze week.

Let bij iedere workout goed op de uitvoering van de oefeningen. Zeker als je vermoeid raakt liggen eventuele blessures al snel op de loer. Houd je aandacht er dus altijd goed bij, óók (juist) als je de oefeningen al heel vaak hebt gedaan.

Dit ga je doen:

  • 10 x Burpee
  • 12 x Low Jacks
  • 14 x T twist
  • 16 x Step ups

Zo doe je het:

  • Burpee: spring met gestrekte armen omhoog, zak in een squat en zet je handen op de grond, spring met twee voeten tegelijk naar achter in plankpositie, spring terug naar je handen, spring met gestrekte armen omhoog. Total body workout en hartlagverhoger.
  • Low Jacks: zelfde als jumping jack, alleen nu eindig je in een squat.
  • T twist: je staat in een plank en draait in een side plank. Goed voor de core stability en voor de schouders.
  • Step ups: je stapt op een bankje (of andere verhoging) en je trekt 1 knie omhoog. Je wisselt steeds van been. Goed voor de billen en bovenbeenspieren.

Veel succes!


>> Nog niet moe? Hier vind je de workout van vorige week 🙂 

HCOA 2 750x90

 

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner