Kick 10 maanden
Lifestyle

10 maanden verder!

De laatste keer dat ik een blog schreef was Kick 2 maanden oud en nu is hij de 10 maanden al gepasseerd! Hij is nu langer uit mijn buik dan erin. De tijd is snel gegaan. Zoals jullie weten heb ik de afgelopen maanden helemaal niet geblogd en dit deed ik uit liefde voor mezelf.

Grote indruk

Niemand kan je van te voren vertellen wat je zult voelen, hoe je het gaat doen, hoe je alles gaat ervaren als je moeder wordt. Ik kan je zeggen dat het echt grote indruk op me maakte. Ik had dan ook sterk de behoefte om mijn wereld even kleiner te maken om mijn focus helemaal op de kleine man te kunnen richten. Op deze manier liep ik mezelf niet voorbij en kon ik me concentreren op mijn gezin.

Onvoorwaardelijke liefde

Heel cliché, maar de afgelopen maanden zijn echt voorbij gevlogen. Wat een ontwikkeling heeft Kick doorgemaakt. En hij niet alleen. Ook ik heb een hele ontwikkeling doorgemaakt. Je wordt toch wel een ander mens als je moeder bent geworden. Plannen, vooruit denken, zorgen, liefde geven, vooràl veel liefde geven (en ook ontvangen natuurlijk).

Zo bizar die liefde! Dit is echt onvoorwaardelijk.

10 maandenGemakkelijk en gezellig

Ik vind Kick best wel een makkelijke baby. Hij is altijd vrolijk, vindt het gezellig bij iedereen. Hij kijkt nu wel iets meer de kat uit de boom, maar als het ijs gebroken is heeft hij het helemaal naar zijn zin. Hij kruipt het hele huis door en wil zoveel mogelijk staan.

Kick eet alles, maar dan ook ècht alles! Wij maken allerlei verschillende hapjes voor hem en vriezen die in. Daarmee kunnen we dan vaak wel weer twee weken vooruit. Natuurlijk krijgt hij ook af en toe een potje als dat makkelijker is en het zo uitkomt.

Kick 10 maandenDoorslapen

Het slapen was wel een dingetje. Hij werd standaard twee keer per nacht wakker, dan ging ik hem voeden (borstvoeding) en sliep hij weer verder. Totdat hij vijf keer per nacht wakker werd en het heerlijk vond om bij mij te liggen en lekker te drinken. Dat is natuurlijk niet vol te houden, dus besloot ik om niet meer in de nacht te voeden. Hij heeft het ook echt niet meer nodig. Dit zo een week volgehouden en tussendoor een keertje bij opa en oma slapen (daar slapen ze natuurlijk altijd door) doet wonderen!

Kick heeft 9 maanden borstvoeding gekregen en nu ik ben gestopt slaapt hij ook lekker van 19:00 tot 06:30. Maar net als ik denk: “Yes! Hij slaapt goed!” gooien zijn tandjes roet in het eten. Dan krijgt hij koorts, slaapt veel minder goed, wat vervolgens resulteert in een nachtje tot 02:30 wakker zijn. Gelukkig is dit maar één nacht, maar wat ik zeg; het moment dat ik denk dat ik hem door heb, verandert het allemaal weer. 😉

Steeds meer ruimte

Nu ik terug kijk op de afgelopen maanden merk ik dat het steeds makkelijker wordt. Hierdoor krijg ik ook weer ruimte voor andere dingen. Naast het genieten van Kick en mijn gezin heb ik Healthclub OpenAir waar ik dagelijks mee bezig ben. Het is weer heerlijk om de trainingen te geven. Zelfs in de winter in het donker, alhoewel ik wel weer uitkijk naar de lente en de zomer.

Ook ben ik bezig om mijn studie gewichtsconsulent af te ronden. En lanceren we op 16 maart ons nieuwe bedrijf Gymboxx Gouda. Zoals je leest verveel ik me niet. Ik kan niet beloven dat ik snel terug kom met een blog, maar wanneer de ruimte het toelaat zal ik weer wat meer schrijven.

Liefs, Vanessa

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner