Gezonde keuzes maken deel 5
Health

Gezonde keuzes maken: zin en onzin (deel 5)

In mijn vorige blog hebben jullie kunnen lezen over de negatieve invloeden van de voedingsindustrie op de hoeveelheid toxines die we onbewust in ons lichaam stoppen. Dit keer neem ik jullie mee in de wereld van suiker en op welke manieren suiker ons leven beïnvloedt.

Het effect van zoetstof

Sinds er zoetstoffen op de markt zijn, zijn we gewend geraakt aan zoete smaken (deze worden zelfs aan brood en fruit toegevoegd!), waardoor we pure producten als minder lekker ervaren. Ik heb dit zelf jaren geleden ook ervaren. Het duurt een poosje (geef het 3 maanden) totdat je smaakpapillen hersteld zijn, maar geloof me, het is het dubbel en dwars waard. En wat kan ik nu genieten van pure smaken!

Geen limiet

Er bestaan vreemd genoeg géén wetten of regels over de limiet van suiker in producten. Lobbyisten van de voedingsindustrie spelen hier een grote rol in. In een blikje cola zitten bijvoorbeeld al 13 suikerklontjes! Op een energiedrankje staat niet vermeld dat langdurig gebruik leidt tot insulineresistentie maar op een pakje sigaretten staat wel dat het schadelijk is voor de gezondheid, terwijl het gebruik van frisdrank net zo erg is.

Suiker is echt één van de ergste toxines omdat het je zwak maakt op alle fronten. Teveel suiker in het bloed geeft namelijk schade aan alle bloedvaten in het lichaam. Organen zoals de alvleesklier raken compleet ontregeld. Wist je dat er in Nederland jaarlijks 60.000 mensen bijkomen met Diabetes type 2 en dit ons 5 ½ miljoen euro per jaar kost?

Diabetes

Toch is er hoop. Ik deel graag een persoonlijke ervaring die ik heb opgedaan. Een goede vriend kreeg de diagnose Diabetes type 2, dat was even schrikken. Maar wat nog veel schikbarender was, is dat er vanuit het ziekenhuis de schijf van vijf werd geadviseerd, terwijl deze vol zit met verborgen suikers!

Het Voedingcentrum, de bedenker van deze schijf, wordt namelijk gesponsord door de overheid, en die wil natuurlijk de Nederlandse melkindustrie en veehouderij steunen omdat dit een groot deel van de economie van ons land betreft. Producten als melk, brood, pasta en kaas werden dan ook geadviseerd. Allemaal producten waar de insulinespiegel niet van stabiliseert, onvoorstelbaar toch?!

Compleet tegen alle adviezen in, hebben we samen een voedingsschema opgesteld. Na een jaar hebben we echt prachtige resultaten geboekt: géén grote hoeveelheden insuline meer spuiten (12 eenheden 2x per dag) maar 1 keer per dag een pilletje én een gestabiliseerde insuline spiegel is het resultaat! De specialisten in het ziekenhuis noemen het een wonder, ik noem het je gezonde verstand gebruiken. En daar ben ik nog trots op ook!

Hoezo: “Diabetes type 2 onomkeerbaar”? Dat kan dus wèl! 


Lees hier het vorige artikel in deze reeks: Gezonde keuzes maken: zin en onzin (deel 4)

 

Hoi, ik ben Sabine Mol en ik heb een passie voor sport en voeding en nu ook een droom die ik durf uit te spreken. Mijn droom is mensen te helpen de juiste keuzes te maken zodat zij zich gelukkig voelen en optimaal gezond zijn. Zodat zij de dingen kunnen doen waar ze van houden, zo lang als dat fysiologisch mogelijk is. Waarom? Omdat ik mijn honger naar kennis en hetgeen ik inmiddels weet en geleerd heb wil delen met iedereen die er iets over wil weten. Ook omdat ik met mijn orthomoleculaire kennis inmiddels weet dat dit echt niet zo makkelijk is, in deze wereld van commerciële marketing en belangenverstrengeling. Ik ben, misschien net als jullie, al zeker 10 jaar op zoek naar de wetenschappelijke waarheid. Ik heb me erin vastgebeten, opleidingen gevolgd en ben ontzettend dankbaar dat ik dit met jullie mag delen via Uit Liefde Voor Jezelf. Misschien ooit wel vanuit mijn eigen praktijk. Dat is mijn droom; geluk vermenigvuldigen door het te delen. Deel je mee?

Banner