Uitgelicht-Loslaten
Bewustwording

Loslaten

DAAAAG!!!

Er is maar één ding wat je heel goed onder de knie moet zien te krijgen tijdens dit aardse bestaan: LOSLATEN! Als je daar heel erg goed in bent kun je niet anders dan met een big smile en knetter happy door het leven wandelen. Geen last meer van volle rugzakken of depri gedachten…

Loslaten is lastig. Loslaten van boosheid, (jeugd) trauma’s, slechte gewoontes, vertonen van sociaal wenselijk gedrag, relatie’s/ vriendschappen die niks meer te bieden hebben etc. etc. Loslaten is belangrijk. Het kost namelijk veel energie om (aan) iets vast te houden. En je komt er niks mee vooruit. 

Uitzicht door inzicht: Wat is het waard om aan vast te houden en dus energie in te stoppen en wat dient je niet meer en moet je loslaten waardoor je ruimte creërt voor nieuwe dingen.

Ik kreeg 15 september jl. een lesje loslaten. Op Schiphol. Onze oudste zoon van 19 is die dag vertrokken voor 10 maanden naar Australië. Was best moeilijk, eerlijk is eerlijk.  Dat we vervolgens veel minder was, rotzooi, pubers en bier in huis hebben is ook wel even lekker, eerlijk is eerlijk (-:

Ook op mijn werk is loslaten een terugkerend item. Mensen op de massagestoel met hun schouders naast hun oren weten ook niet van loslaten. De mens is psychosomatisch, dat wil zeggen dat de psyche invloed heeft op het fysieke en andersom. Het één staat nooit los van het ander. Dat vind ik tevens het leukste aspect aan mijn werk. Mensen bewust maken. Hoe haal je adem, wat eet je, wat en hoeveel beweeg je, hoe is je houding en ga zo maar door. Bij veel mensen is er een enorm gat tussen fysiek en mentaal. Er worden geen linken gelegd. 

Ik wil je voor nu twee dingen meegeven. Ademhalen en stretchen.

Als je gespannen of gestresst bent haal je heel oppervlakkig adem. Je staat in de vecht/ vlucht modus. Zodra je diep en bewust gaat ademhalen door je buik neem je als het ware je hersenen in de maling. Ademhalen door je buik als je vecht of vlucht kan niet dus zal het gevaar wel geweken zijn. Op dat moment gaan je hersenen het signaal afgeven naar je lijf dat het rustiger aan kan doen. Dit zijn allemaal hormonale processen en daar ga ik je niet mee vervelen maar probeer dit eens uit en voel wat het met je doet. Juist als je heel gespannen bent. Loslaten!

Stretchen is ook een uitstekende manier om spanning los te laten. Rekken en strekken is een onderschat iets. Vooral op de werkvloer. Als je veel achter de computer zit is het van groot belang dat je je werk zo nu dan onderbreekt om te rekken en strekken. Twee goede bewegingen zijn de borstcrawl en de rugcrawl. tien keer de een en 10 keer de ander. 

En gewoon even voorover hangen, heerlijk! 

Om met Loesje af te sluiten: 

“ALS JE LOS LAAT HEB JE TWEE HANDEN VRIJ”

Reach out and touch,

lfs, Elizabeth

Ik ben Elizabeth, eigenaresse van ZoZit't Stoelmassage&zo.

This article has 1 comment

  1. Henk

    When I let go of what I am
    I become what I might be

Comments are now closed.
Banner