Sacraal Chakra
Bewustwording

Het Sacraal Chakra

Creatie en Emotie

Met de Super, Volle, Bloed maan achter ons gelaten, is het nu de tijd om je af te vragen wat je in je leven nog zou willen. Wat zijn je verlangens, je dromen of juist je angsten?

De tijd van creatie, schepping, emoties en sexualiteit is begonnen. De maan heeft voor veel bewuste en onbewuste inzichten, gevoelens en emoties gezorgd waardoor je kunt gaan Scheppen. Wees creatief, speels en heb plezier. Alles is mogelijk en heb vertrouwen! Kijk naar je angsten vanuit Liefde en je zult zien en voelen dat veel ongegrond blijkt te zijn.

Letterlijk zijn vele vrouwen scheppers van nieuw leven. Hier zit onze creativiteit, plezier, beweging en emotie. Je bekken, je schaambeen het hele gebied van net onder je navel tot en met je genitaliën. Voor velen een kwetsbaar gebied om je voor de 100% aan over te geven. Het kan heel eng zijn om je diepste gevoelens, datgene wat je eigenlijk in je leven wilde doen, met je werk of relatie, emoties en sexualiteit te delen. Wees liefdevol met jezelf ook op dat gebied. We hebben immers maar één lichaam gekregen om voor te zorgen…

Ga bewuster om met je lichaam, als je je insmeert met bodylotion bijvoorbeeld, voel wat je doet. Hierdoor geef je jezelf liefde, acceptatie, dat je er mag zijn en zo kan ik nog wel even doorgaan. Overgave is voor dit chakra een must omdat dan alles kan en mag stromen. Zo zullen de ideeën vorm krijgen en verlangens worden vervuld. Het goddelijke wordt bereikt en het bewijs is geleverd dat het mogelijk is om je ideeën, dromen, verlangens waar te maken. Het energiechakra bij uitstek! Het innerlijk vuur is begonnen met branden….

Sacraal chakra

“I Love all dimensions of Myself. I delight in weaving the creative tapestry that is my life.”

  • Lichamelijk: Gebied van onder je navel tot en met je genitaliën, blaas en nieren.
  • Element: Water
  • Edelstenen: Oranje calciet, carneool, celestien, koraal, serpentijn, maansteen en rookkwarts
  • Wierook: Prasadam (bij mij te verkrijgen)
  • Niet goed werkend chakra: problemen met de blaas, frigiditeit, impotentie, problemen met de nieren.

Dit chakra heeft als element water. Water reinigt en maakt schoon, zowel van binnen als van buiten. Aangezien we uit veel water bestaan is het drinken van water zeer belangrijk voor ons lichaam. Drink vooral veel water of spoel je zelf wat meer af onder de douche.

Om dit chakra goed te laten werken is het belangrijk om bewust te zijn van je vrouw – Zijn. Hoe loop je? Beweeg je vanuit je heupen of zit het zo vast dat je loopt als een stijve hark? Beweeg eens meer je heupen. Een simpele oefening is om met je heupen rondjes te draaien. En vanuit die positie kun je ook 8-tjes maken, een lemniscaat. Wat ook goed werkt is om je bekken te kantelen. Dit kun je doen vanuit staande positie.

Een liggende oefening is bv. de schaar. Liggend op je rug je benen 30 cm omhoog houden en dan openen als een schaar.

Veel oefenplezier!

Hartegroet,

Fatima

Banner