Sneeuwmaan 2 maart
Bewustwording

Volle Sneeuwmaan op 2 maart

Op 2 maart is het volle Sneeuwmaan. Het thema dat bij deze volle maan hoort, is kiemkracht. Bedenk voor jezelf welke plannen en ideeën (zaadjes) het waard zijn om kiemkracht aan te geven en wat je los wilt laten. Als je overbodige zaken loslaat, kun je je volledig focusen op hetgeen je nu de ruimte wilt geven om te ontkiemen. Maak de balans op voor jezelf: wat wil je laten groeien en wat heb je niet meer nodig?

Kracht van de volle maan

De krachtige energie van de volle maan is goed voelbaar. De periode rond de volle maan (een paar dagen ervoor tot een paar dagen erna) is een hele geschikte tijd om bewust met iets nieuws te starten, misschien iets dat je al heel lang wilt. Belangrijk is wel dat je daarbij goed voorbereid te werk gaat. Zo creëer je een stevige basis waarop je verder kunt bouwen.

Veel mensen voelen, bewust of onbewust, de energie van de maan tijdens de verschillende fasen. Denk bijvoorbeeld aan slecht slapen en verhoogde emoties. Tijdens een volle maan is het een heel mooi moment om te mediteren. Zo zet je de kracht van de volle maan in om je te helpen je doelen te bereiken, jezelf krachtiger te maken en jezelf gelukkiger te voelen. Let op: de kracht van de volle maan versterkt alles, zowel positief als negatief. Richt je in de periode rond de volle maan dus op positieve gedachten, mensen en situaties. Focus je op de doelen die je wilt halen, op liefdevol zijn naar jezelf en je omgeving en op dankbaarheid.

Het is volle maan op 2 maart om 01:52:10

Vollemaanwandelingen

Tip! Wist je dat Staatsbosbeheer vollemaanwandelingen organiseert? Kijk hier voor de diverse wandelingen tijdens de volle Sneeuwmaan op 2 maart en meld je aan als het je leuk lijkt.


 

Ik ben Marit. Ik ben een creatieve, vrije geest met een liefde voor communicatie: geschreven, gesproken, digitaal, op papier en vooral ook 'live'.

Banner