Plantmaan
Bewustwording

Plantmaan 20 juni 2016

De Plantmaan vindt plaats rond de start van de astronomische zomer, het moment van de langste dag en de kortste nacht. Dit is de dag waarop de zonnewende plaatsvindt (in Nederland is dat op 20 juni om 22:34). De zon staat dan recht op de aarde, het wordt dan op de Noordpoolcircel niet donker. Op die dag zijn traditioneel veel bruiloften en andere feesten.

In Scandinavië zijn er vele feesten van de ‘middernachtzon’, ook bekend als Midzomerfeest. Tijdens de Midzomerfeesten wordt de groeikracht van de natuur, die nu op zijn hoogtepunt is, gevierd. Tijdens de Plantmaan kun je even rustig de tijd nemen om je te richten op je innerlijke groei. Laat los wat je niet nodig hebt. ‘Wied het onkruid’ zoals overtollige gedachten en gepieker.

Behalve Plantmaan wordt deze volle maan ook wel de maan van de kortste nacht, Hooimaan of Aardbeienmaan (Strawberry Moon) genoemd. Het thema dat bij de Plantmaan hoort, is ‘rijping’, de verdere ontwikkeling van jouw plannen en ideeën. De zaadjes die je een paar maanden geleden hebt geplant, hebben nu hun plek gevonden. Geef ze de tijd om verder te rijpen en te volgroeien.

Het is volle maan op 20 juni 2016 om 13:04:58

Ik ben Marit. Ik ben een creatieve, vrije geest met een liefde voor communicatie: geschreven, gesproken, digitaal, op papier en vooral ook 'live'.

Banner