Thailand
Travel

Magisch Thailand

Ik kon jullie natuurlijk niet laten zitten met een open einde. Vandaag daarom het vervolg van onze geweldige trip naar Thailand. We waren in mijn laatste blog geëindigd in Koh Ngai; het prachtige, idyllische eiland. Beter kan het niet worden, toch? Zou je denken…

Koh Kradan

Op naar Koh Kradan. Dit eveneens kleine eilandje ligt op zo’n 30 minuten varen van Koh Ngai en was eigenlijk al direct te zien toen we in de speedboot zaten. Eenmaal aangekomen op Koh Kradan werd ons al snel duidelijk dat dit net zo prachtig en idyllisch was al Koh Ngai. De witte stranden, prachtige zee en de heerlijk ontspannen vibe ontbraken ook hier niet. We werden met de boot gedropt op het witte zand.

Een beachboy stond ons al op te wachten en nam onze tassen mee naar het hotel wat op 5 minuten lopen lag. Na de korte strandwandeling kwamen we aan op het heerlijke, aan het strand gelegen Sevenseas Resort waar we de komende 5 dagen zouden vertoeven. Een gigantisch bed en een buiten badkamer spanden hier wel echt de kroon.

Thailand

Muggen!

Op Koh Kradan is niet veel te beleven. Het eiland telt zo’n 6 hotels, geen winkels (op een kleine supermarkt na), geen auto’s en ook geen wegen. Op Koh Kradan kom je voor de rust en ontspanning. Naast het zonnebaden en je dagelijkse zwemroutine, kun je ook hier perfect snorkelen bij het reef.

Heb je zin in een wandelingetje? Loop dan via het bospad naar ‘Sunset Beach’. Dit ligt aan de andere kant van het eiland en is aan te lopen in zo’n 10 à 15 minuten. Maar vergeet niet, deze ‘avontuurlijke’ tocht is wel deels door de kleinschalige jungle van het eiland. En waar jungle is, zijn beesten. In dit geval muggen. Véél muggen. 😉

Dus mocht je dit een leuk of goed idee vinden, neem dan wel een goede dosis anti-muggenspray mee en bedek jezelf er rijkelijk mee! Iets wat wij overduidelijk waren vergeten. Met als gevolg dat wij in de 15 minuten durende trip (ik overdrijf niet) ongeveer 35 muggenbulten kregen. En dat was per persoon!

Na 5 dagen was het helaas weer tijd om de tassen te pakken en door te gaan naar het volgende eiland: Koh Muk (ook wel Koh Mook genoemd).

Koh Muk

Van Koh Kradan naar Koh Muk. Ook weer een kleine 30 minuten varen. Dit keer met de Longtail boot. Met de Longtail boot werden we pal voor het resort afgezet. Op het strand. In de boot zagen we langzaam het resort dichtbij komen. En niet zomaar een resort… Dit is wel echt een Honeymoon locatie hoor! Sivalai Beach Resort it is.

Ontzettend mooie huisjes direct op het strand, met eigen terras en uiteraard uitzicht op zee. Dit resort ligt aan twee parelwitte stranden die samenkomen in een scherpe punt.

Het eiland is ten opzichte van de vorige twee eilandjes aanzienlijke groter. Het eiland telt de nodige inwoners, heeft wat winkels en ook zelf een voetbalvereniging. In de nabij gelegen ‘winkelstraat’ kun je perfect eten, zeker als je van vis houdt. Je zelfgekozen vis wordt elke avond vers op de bbq voor je bereid.

Ondanks dat het een eiland is, is het hier heel betaalbaar, ten opzichte van de vorige twee eilanden. De mensen zijn vriendelijk en je ziet eigenlijk alleen maar familiebedrijfjes. Je kunt hier ‘s avonds lekker wandelen of natuurlijk genieten van een heerlijke massage.

Neem vooral een tuk tuk naar de andere kant van het eiland. Ik vind dit zelf erg leuk om te doen want zo zie en ontdek je weer leuke spots. De tuk tuk bracht ons bij Charlie Beach. Een strand met uitzicht op zowel Koh Kradan als Koh Ngai. Aan dit leuke strand vind je enkele bar-restaurantjes en zelfs wat strandstoelen waar je onder het genot van een drankje heerlijk kunt vertoeven in de zon!

Thailand

Bangkok

Na 6 dagen was het helaas alweer tijd om te vertrekken. Dit keer naar Bangkok. Onze overtocht naar Trang Airport hebben we geboekt bij een lokaal bedrijfje. Deze was uiteraard een stuk scherper geprijsd dan het resort. Dit was allemaal heel netjes geregeld. Wij hadden een lokale boot die ons met nog 30 locals naar het vaste land bracht. Vanuit daar werden we met een minivan (met airco) naar het vliegveld gebracht. Deze keer waren we ruim op tijd. 😉

Onze eindbestemming: Bangkok! We verbleven als ‘afsluiter’ in So Sofitel, een opvallend hotel met extravagant personeel. Dit hotel is gelegen aan Lumpini Park, wat ons deed denken aan het Central Park in New York City. De kamers waren van alle luxe voorzien, van een iMac en speakers in het plafond tot aan een kussenmenu (keuze uit diverse hoofdkussens) en een gigantisch bad met adembenemend uitzicht over het park en de skyline van Bangkok.

Thailand

Na een aantal uurtjes chillen bij de infinity pool en de nodige cocktails, was het tijd om ons klaar te maken voor het diner. We wilden deze vakantie afsluiten met een diner in een sterrenrestaurant. Zoals jullie misschien al door hadden.. wij zijn erg van het eten!

Drie maanden voordat we op vakantie gingen hebben we een reservering gemaakt bij Gaggan. Dit restaurant kun je vinden in de top 50 beste restaurants van de wereld en dan wel te verstaan op nummer 5. Ook is het restaurant vanaf 2015 tot heden jaarlijks verkozen tot het beste restaurant van Azië. Dat belooft wat!

Vijfentwintig gangen

Onze reservering stond om 21:30 uur, welke wij op het nippertje hebben gehaald vanwege het te drukke verkeer in Bangkok. We hebben een waanzinnige avond gehad waarin we maar liefst 25 gangen mochten proeven! We zaten aan de Chef’s Table. Gaggan zelf vertelde de hele avond over alle 25 gangen en de geschiedenis die eraan vooraf ging. Voor de foodies onder ons: wie meer wil weten of deze geweldige chef, je kunt zijn verhaal zien op Netflix’ Chef’s Table seizoen 2 afl. 6.

Na deze mooie avond zijn wij rond 03:00 ‘s nachts (gang 25 kwam pas rond 02:15 uur!) lekker gaan slapen om de volgende ochtend te beginnen aan onze terugreis naar Nederland.

Wat ben ik blij dat we weer voor Thailand hebben gekozen. Net als de eerste keer heeft dit land opnieuw mijn hart gestolen.

Thailand, I hope to see you again soon!


Logo Beauty by Lauren

Mijn naam is Lauren Purvis, eigenaresse van Beauty By Lauren in Den Haag. Al vijf jaar run ik met veel plezier en passie mijn beautysalon! “Lief zijn voor je huid” dit geef ik al mijn klanten mee, je moet er tenslotte heel je leven mee doen…. Goed zorgen voor je huid vinden veel mensen lastig, ik krijg regelmatig vragen als; wat is nou het beste voor mijn huid? welke crème moet ik gebruiken? hoe reinig ik mijn huid ?…Daarom kunnen jullie nu de juiste tips en tricks om the perfect skin te krijgen vinden op mijn blog!

Banner