Blueberry shake
OntbijtRecepten

Gezond: smoothie met blauwe bessen

Een makkelijke, snelle manier om je dag te beginnen met een flinke shot vitaminen, is met een smoothie. De mogelijkheden hierin zijn eindeloos, gebruik de fruit- en groentesoorten die jij het lekkerst vindt. Vandaag een recept voor een smoothie met blauwe bessen.

Blauwe bessen bevatten enorm veel anti oxidanten en ook vitamine C, vitamine K, mangaan, en vezels. Daarnaast bevatten ze relatief weinig fruitsuikers ( fructose). Voeg ook wat chiazaad toe aan de smoothie, dit bevat onder andere magnesium, omega 3-vetzuren, calcium, eiwitten, selenium, ijzer, kalium en volop vezels. Hartstikke goed voor je dus. 🙂

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 125 g blauwe bessen
  • 200 ml amandelmelk, ongezoet
  • 1⁄2 avocado
  • 100 g spinazie

Blueberry smoothie

Zo maak je het:

  1. Snijd de avocado’s overlangs doormidden.
  2. Bewaar de ene helft met de pit. Hierdoor blijft de avocado langer vers.
  3. Schep het vruchtvlees uit de schil en doe in de kom van de blender of keukenmachine.
  4. Voeg de amandelmelk, blauwe bessen en de spinazie toe en maal in 60 sec. tot een gladde smoothie.
  5. Schenk de smoothie in een glas en serveer direct.

Tip: Is de blueberry smoothie nog te dik? Voeg dan extra water toe.

 

 

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner