Been there, done that
Travel

Net als in de film

Tijdens mijn reizen kom ik regelmatig op plekken waar een film of serie is opgenomen. Tijdens mijn reizen neem ik altijd ruimschoots de tijd voor alles dat ik wil doen. Ik vind het dan ook echt niet erg om af en toe een stukje om te rijden om die ene filmset of het gebouw te bewonderen dat ik al eerder op tv of in de bioscoop heb gezien.

Soms kijk ik later, als ik thuis ben juist naar de serie of film. Heerlijk om dan terug te dromen naar de plek waar je zelf rondgelopen hebt. Dit keer wil ik een aantal van die plekken graag met jullie delen. 

Filmsets op het Noordereiland

Wie kent de films niet van The Lord of the Rings en The Hobbit? De bekende Mount Doom en die schattige Hobbit huisjes?! In 2012 in Nieuw Zeeland heb ik beide bezocht: de filmset van The Hobbits en Mount Doom. De wandeling rondom Mount Doom heet de Tongariro Alpine Crossing en is te vinden op het Noordereiland. Ik heb een week om deze plek heen gereisd, want het was telkens te slecht weer.. maar de aanhouder wint.. De berg ziet er in het echt toch een stuk minder heftig uit. 😉 De omgeving hier was prachtig en de Hobbit huisjes (ook op het Noordereiland) zijn echt té leuk om te zien!

Statue of Liberty

Wie kent haar niet: The Statue of Liberty! In een zeer kort bliksembezoek aan New York hebben we haar gezien. Toch gaaf, aangezien deze landmark in veel films, maar ook regelmatig op televisie te zien krijgt!

Statue of Liberty

Tomb Raider

In de film Tomb Raider met Angelina Jolie komt een ontzettend gave tempel voor waar een boom overheen groeit. Deze tempel vind je in het complex van Angkor Wat in Siem Reap, Cambodja. De tempel heet Ta Prohm. Hoe dan ook zeer de moeite waard om heen te gaan. Wauw, die tempels zijn zo mooi!!

Oh, Leonardo…

De waterval uit de film The Beach met Leonardo DiCaprio komt uit het Khao Yai National Park in Thailand en heet de Haeo Suwat Falls. Voor de oplettende lezers onder ons: dit is hetzelfde park als waar Mister Sexy je doorheen laat racen om je alwéér een Sexy waterval te laten zien! De waterval van de Sexy Leonardo DiCaprio! 🙂 

Ik was er in het droge seizoen, maar ik heb hem wel gezien! Een stukje verderop kun je ook nog zwemmen onder de volgende waterval.. de moeite waard. 

Slumdog Millionaire

Een film die een ontzettende indruk op mij heeft achtergelaten is Slumdog Millionaire. Blinde zangers die nu langs me lopen in de treinen van India, hebben hierdoor nog een extra lading gekregen.

Het treinstation waar de hoofdrolspelers, Jamal en Latika, elkaar uiteindelijk ontmoetten is één van de weinige treinstations ter wereld dat erkend is door Unesco. Super mooi gebouw! Er omheen is het een drukte van jewelste want ja, het station staat in één van de drukste steden in India: Mumbai.

Treinstation

As a matter of fact.. ik weet wel wat ik zo ga doen.. Slumdog Millionaire kijken! Wat ga jij doen? Film kijken of een movieset binnenkort in het ‘echt’ bewonderen?!

Ik ben Alida. Globetrotter, levensgenieter, travel-addict en sportief. Ik geniet er van om mezelf helemaal onder te dompelen in andere culturen en heb daarom ook veel contact met de ‘locals’ in het land waar ik me op dat moment bevind.. Die ervaringen beschrijf ik op mijn blog, om het thuisfront op de hoogte te stellen van de soms hilarische en meest bizarre momenten.. Mijn profielfoto is bewust een foto tussen de tulpen, om te laten zien dat ik, naast mijn verslaving aan reizen, het ook echt wel fijn vind om af en toe even mijn familie en vrienden te komen knuffelen in ons koude kikkerlandje!

This article has 4 comments

  1. henk

    Avonturen zijn een verrijking voor je leven!

  2. Henk

    Super leuk! Game of Thrones heeft ook overal ter wereld opnames gemaakt. Wij zijn naar die in Marokko geweest begin vorig jaar

Comments are now closed.
Banner