Ontbijtcrumble: ontbijten met een taartje!
Deze ontbijtcrumble is een heerlijk ontbijt dat uitstekend past binnen een paleo of koolhydraatarme levensstijl. Heb je nog restjes fruit over? Dat is perfect om in de crumble te verwerken, het is echt net alsof je met een taartje ontbijt!
Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 20-25 minuten
Wat je nodig hebt voor 4 ontbijtjes
- 4x fruit (Ik gebruikte appel, peer, kaki en mango. Maar je kunt hiervoor alle fruit gebruiken.)
- 1el + 100gr amandelmeel
- 1/2tl kaneel
- 1el kokosolie (gewoon in ‘harde’ vorm)
- 1el ahornsiroop
Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 20-25 minuten
Wat je gaat doen
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet 4 mini ovenschaaltjes of 1 grote klaar.
- Schil het fruit en snijd in blokjes. Doe alles bij elkaar in een kom en schep 1el amandelmeel en de kaneel erdoor. Verdeel daarna over de schaaltjes.
- Doe de 100gr amandelmeel, kokosolie en ahornsiroop in de kom en meng dit door elkaar met koude vingertoppen (hou ze even onder de koude kraan bijvoorbeeld) totdat je een crumble krijgt. Verdeel de ontbijtcrumble daarna over de bakjes.
- Zet de schaaltjes in de oven en bak 20-25 minuten totdat de crumble krokant is en bruine plekjes krijgt. Laat daarna iets afkoelen en eet als ontbijt of dessert (dat kan natuurlijk ook).
- Maak de ontbijtcrumble in een grote hoeveelheid, dan kun je er nog een paar dagen mee ontbijten. Bewaar de bakjes wel afgedekt in de koelkast.
Dit recept wordt je aangeboden door Francesca Kookt
Volg haar op Facebook, Google+, Bloglovin’ of Instagram.