Uitgelicht-Sinterklaasontbijt
OntbijtRecepten

Sinterklaasontbijt met havermout

Zo vlak voor 5 december wordt het tijd voor een echt sinterklaasontbijt. De typische sinterklaassmaken zoals amandel en speculaaskruiden combineren heel goed met havermout. En natuurlijk mogen daar de kruidnoten niet in ontbreken. 

Wat je nodig hebt voor 2 personen

  • 400ml amandelmelk
  • 1tl speculaaskruiden
  • 100gr havermout
  • 1/2tl amandel extract
  • 1/2tl vanille extract
  • 8 gedroogde abrikozen
  • 1el kruidnoten
  • 1el amandelen
  • 1 banaan
  • 1el abrikozenjam (optioneel)

Wat je gaat doen

Breng de amandelmelk met de speculaaskruiden aan de kook in een steelpannetje. Zodra de melk kookt, zet je het vuur lager en voeg je de havermout, amandel en vanille extract toe. Roer goed door en laat 6-8 minuten zachtjes pruttelen. Snijd de abrikozen in 4en en roer door de havermout. Hak in de tussentijd de kruidnoten en amandelen grof.

Verdeel de havermout over 2 bakjes. Snijd de banaan in plakjes en verdeel deze over de havermout. Bestrooi met de gehakte kruidnoten en amandelen en garneer met een toefje abrikozenjam. In mijn geval had ik pompoenjam en dat was amazing door de havermout. Maar dat is lastig verkrijgbaar in Nederland en daarom is abrikozenjam een goed alternatief. Of je laat de jam helemaal achterwege.

Sinterklaasontbijt

Francesca geniet van echt eten en schrijft daar dagelijks over op Francesca Kookt. Foto: © Wendy van Bree Fotografie.

Banner