Tussendoortje bananenbrood
LunchReceptenTussendoor

Bananenbrood met pindakaas

Vandaag krijgen jullie van mij het recept voor bananenbrood met pindakaas. Simpel om te maken en net even wat hartiger dan normaal. Ik vind het heerlijk als tussendoortje bij een kopje koffie en mijn kleuter krijgt het mee naar school in zijn lunchtrommel. En laten we eerlijk wezen, je kunt natuurlijk niet genoeg bananenbrood recepten in je archief hebben 🙂

Wat je nodig hebt

  • 3 (over)rijpe bananen
  • 1 ei
  • 2 volle el pindakaas
  • 50gr honing
  • 100gr amandelmeel
  • 50gr volkorenbloem
  • 1,5tl bakpoeder
  • snufje zout

Bananenbrood met pindakaas

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 10 minuten / Oventijd: 35-40 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakeblik in.
  2. Prak de bananen en klop het ei los met de pindakaas. Roer daarna alle ingredienten in een grote kom totdat het goed gemengd is en schep over in het cakeblik.
  3. Zet het blik in de oven en bak 35-40 minuten (of iets korter als je van ‘klef’ bananenbrood houdt) totdat het bananenbrood gaar is. Check rond de 30 minuten alvast met een satéprikker. Steek deze in het midden van het brood. Als de prikker er droog uitkomt, is het brood gaar.

Francesca geniet van echt eten en schrijft daar dagelijks over op Francesca Kookt. Foto: © Wendy van Bree Fotografie.

Banner