Lollies van geitenkaas
BijgerechtReceptenTussendoor

Leuk! Lollies van geitenkaas

Ben je op zoek naar een leuk en vooral ook heel origineel hapje? Probeer deze lollies van geitenkaas dan eens. Ze zijn makkelijk om te maken en je kunt er eindeloos mee variëren. Je kunt ze overigens ook met feta kaas maken.

Bereidingstijd: Slechts 10 minuten

Wat heb je nodig?

  • Als stokjes gebruikte ik (zoute) pepsels van bolletje.
  • Geitenkaas (met honing), ik gebruikte de in plakjes verdeelde rolletjes die je vaak koopt verdeeld over 2 verpakkingen. 1 verpakking telt meestal 7 plakjes.

Mijn variatie: ik koos nu voor de combinatie: (uitgebakken) bacon, pijnboompitten, peterselie. Hiervoor heb je nodig:

  • 2 eetlepels bacon
  • 1 eetlepel verse of gedroogde peterselie
  • 2 eetlepels (geroosterde) pijnboompitten
  • 14 plakjes geitenkaas.

Lollies van geitenkaas

Andere opties

  • Pistachenoten/sinaasappelschil/ peterselie
  • Walnoten/ bacon/peterselie
  • Pijnboompitten/ Italiaanse kruiden

Je kunt deze lollies van geitenkaas echt helemaal naar je eigen smaak maken.

Bereiding:

  1. Van elk plakje geitenkaas rol je 1 bolletje, of je kunt elk plakje in 2 bolletjes verdelen net welke grootte jouw voorkeur heeft.
  2. Met de keukenmachine of een hakmolentje hak je de ingrediënten die je uit hebt gekozen heel fijn.
  3. Rol de bolletjes geitenkaas hier vervolgens doorheen en prik er een pepsel in, simpel toch? Heerlijke en originele lollies van geitenkaas.

Geniet ervan!

Logo Ashley Willems

Ashley

Ik ben Ashley en ik woon samen met mijn partner in Zoetermeer. Ik werk als locatiemanager in de kinderopvang. Daarnaast ben ik gek op koken èn lekker eten, het liefst de hele dag. Ik sta ermee op en ik ga ermee naar bed! Ik geniet het meest van gezellig samen eten, koken voor vrienden en familie en lekker lang tafelen. Ook uit eten, het bezoeken van food festivals en marktjes vind ik altijd een feestje. Ik houd van smoothies en salades maar ik hou ook van wijn, sushi en taart.. Ik vind een goede balans hierin belangrijk!

Banner