Pompoen Hummus
BijgerechtRecepten

Lekker! Pompoen hummus

Wat vind ik pompoen lekker, ik eet het het liefst iedere dag. Ik doe het niet want dan is het al snel niet meer zo bijzonder natuurlijk. Onlangs kocht ik er weer één en ik maakte er onder andere deze pompoen hummus mee, verrukkelijk met zelfgebakken naan of als dip bij knapperige groenten.

Wat je nodig hebt

  • 1/2 pompoen (ongeveer 400-500 gram inclusief schil)
  • 2 teentjes knoflook
  • 3el tahin (sesampasta)
  • snuf komijn
  • sap van een 1/2 citroen
  • olijfolie extra vergine
  • zeezout
  • om te garneren: geroosterde pitten + sumac of paprikapoeder

De bovenstaande ingrediënten zijn in dit geval richtlijnen. Want bij hummus kun je de smaak zelf heel goed controleren door een beetje meer of minder van een ingrediënt toe te voegen. Hou je van knoflook, dan gaat er meer knoflook in. En datzelfde geldt ook voor de komijn en citroen.

Wat je gaat doen

Verwijder de pitten van de pompoen (schil kun je laten zitten), snijd daarna in grote stukken, besprenkel met olijfolie en rooster zo’n 45 minuten in een oven van 200 graden. Laat daarna iets afkoelen en snijd in stukjes die passen in de keukenmachine. Je kunt zelf bepalen of je de schil wel of niet laat zitten. Bij een bio pompoen kun je deze gewoon mee blenderen. Als je echt een hele romige, stukjesvrije hummus wilt dan zou ik de schil weghalen. Dat gaat heel makkelijk na het roosteren.

Gooi al die heerlijke pompoen in de keukenmachine samen met de knoflook, tahin, komijn, citroensap en een flinke scheut olijfolie. Maal alles fijn tot een romige hummus. Is deze nog te droog, schenk er dan wat olijfolie of een klein scheutje water bij. Proef tussendoor en als je nog iets mist dan kan er altijd wat knoflook, citroen of komijn bij doen. Breng als laatste op smaak met een klein snufje zout.

Serveer de pompoen hummus in een bakje en strooi daarover de geroosterde pitten en wat sumac of (gerookt) paprikapoeder.

Pompoen Hummus


Dit recept wordt je aangeboden door Francesca Kookt

Volg haar op FacebookGoogle+Bloglovin’ of Instagram.

Francesca geniet van echt eten en schrijft daar dagelijks over op Francesca Kookt. Foto: © Wendy van Bree Fotografie.

Banner