Rijstsalade met cashewnoten
Het gebeurt me regelmatig dat ik teveel rijst kook. Dat is gelukkig helemaal niet erg, want ik maak er een dag later iets anders mee, zoals deze heerlijke frisse rijstsalade met cashewnoten. Het is tenslotte zonde om weg te gooien. Deze rijstsalade is lekker als lunch maar kan ook prima ’s avonds gegeten worden.
Bereidingstijd: +/- 10 minuten
Wat heb je nodig? (2 personen)
- +/- 200 gram rijst
- Een halve komkommer
- Een halve paprika
- Een rode ui
- 2 lente uitjes
- 1 theelepel zout
- Handje (geroosterde) pijnboompitten
- 1 theelepel peper
- Handje cashewnoten
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 klein bekertje crème fraîche
Bereiding:
- Wanneer je de rijst van de dag ervoor gebruikt hoef je die dus niet meer te koken. Anders kook je de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Laat de rijst voordat je verder gaat even afkoelen. Deze rijstsalade is lauw het lekkerst!
- Snijd de komkommer, paprika, de ui en de lente ui fijn en voeg toe aan de rijst.
- Breng het geheel op smaak met wat peper/zout/knoflookpoeder.
- Voeg de crème fraîche toe en roer het goed door elkaar.
- Proef even en breng naar wens nog verder op smaak.
- Voeg ook de pijnboompitten en de cashewnoten toe.
Je kunt aan tafel! Een heerlijk frisse rijstsalade met cashewnoten. Geniet ervan!
>> Probeer ook deze Zilvervliesrijst salade met tonijn en geroosterde paprika!