Sushi Burrito
LunchRecepten

Burrito met sushi

De sushi burrito maak je van grote sushi rolls, verpakt als burrito. Het is nog leuker om hier een èchte burrito van te maken: een tortilla belegd met sushi-ingrediënten. Superleuk en zo klaar, een burrito met sushi: een opgevouwen tortilla, verpakt in een leuk papiertje. Geniaal en hartstikke lekker!

Bereidingstijd: 15 minuten / Wachttijd: 30 minuten

Sushi Burrito

Wat je nodig hebt voor 4 burrito’s

  • 250gr sushirijst
  • 5el rijstazijn
  • 2tl suiker
  • 1tl zout
  • 2 grote tortilla wraps
  • 4el wasabi mayonaise (bijvoorbeeld van Jean Bâton of je maakt ‘m zelf met mayonaise, vleugje wasabipoeder en sojasaus)
  • 1/2 komkommer in repen
  • 1 avocado in repen
  • 200gr sashimizalm in repen (ongeveer, kan altijd meer)

Sushi Burrito

Wat je gaat doen

Ik gebruikte sushirijst die je niet voor hoeft te wassen en zo in de pan kunt doen. Kijk voor het volledige recept (met wassen en uitlekken) eens hier. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. In mijn geval strooide ik de korrels in 375ml koud water, bracht dit aan de kook en liet het 10 minuten zachtjes pruttelen. Daarna het vuur uit en met de deksel op de pan nog 15 minuten laten staan. In de tussentijd maakte ik de rijstazijn, met suiker en zout warm in de magnetron. De suiker en zout moet helemaal opgelost zijn, laat dit vervolgens afkoelen. Schep de sushirijst in een grote kom en meng het azijnmengsel er langzaam door, laat dit afkoelen.

Om je burrito te maken leg je een tortilla wrap op het aanrecht. Verwarm deze eerst 10 seconden in de magnetron. Strijk er 1-2 eetlepels wasabi mayo over met de bolle kant van de lepel. Beleg de tortilla vervolgens met de sushirijst. Maak je hand een beetje vochtig en pak een bolletje sushirijst. Verdeel dit over de tortilla en laat de zijkanten leeg. Anders ‘pers’ je straks alle rijst eruit tijdens het rollen.

Beleg het midden van de tortilla met reepjes komkommer, avocado en zalm. Doe dit zo dik als je wilt, het enige wat er kan gebeuren is dat je burrito dikker wordt. Rol de tortilla vervolgens op en snijd doormidden. Vouw de onderkant dicht en pak ‘m in een leuk papiertjes, servetje of gewoon in een stuk keukenrol. Dan kun je ‘m lekker uit de hand eten zonder dat de hele onderkant eruit dondert.

Serveer de burrito’s met een bakje sojasaus en geniet!

Tip: deze sushi burrito’s kun je natuurlijk met oneindig veel ingredienten vullen! Denk aan tonijn, gekookte garnalen, krab, bosui, wortel, sla, zeewier, geroosterde sesamzaadjes, et cetera. Laat je inspiratie de vrije loop en maak er jouw ideale uitvoering van. Vergeet dan vooral niet om mij even te laten weten wat je ervan hebt gemaakt.

>> Gek op sushi? Lees ook: Sushi bowl met rauwe zalm en edamame bonen.


Dit recept wordt je aangeboden door Francesca Kookt

Volg haar op FacebookTwitterGoogle+Bloglovin’ of Instagram.

Francesca geniet van echt eten en schrijft daar dagelijks over op Francesca Kookt. Foto: © Wendy van Bree Fotografie.

Banner