Watermeloen salade
HoofdgerechtLunchRecepten

Zomerse watermeloen salade

Watermeloen laat zich in de zomer zeer gewillig combineren in salades. Zoals deze watermeloen salade met sinaasappel en grove mosterd. Een zalige salade voor bij de barbecue of als lunch. 

Wat je nodig hebt voor 2 personen als lunch of 4 personen als bijgerecht

  • 100gr/1 zakje waterkers of veldsla
  • 1/2 kleine of 1/4 grote watermeloen- 2 (biologische) handsinaasappels
  • 2el vers limoensap
  • 1el vers sinaasappelsap
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 2tl grove mosterd (ik gebruikte mosterd met hele mosterdzaadjes)
  • 1tl bruine basterdsuiker
  • 4el olijfolie extra vergine
  • gemalen peper en zeezout
  • blaadjes van 4 takjes verse munt

Wat je gaat doen

Neem een grote schaal en doe onderin de waterkers of veldsla. Snijd de watermeloen in plakken, verwijder de pitten en snijd daarna in blokjes. Strooi de blokjes over de sla heen. Schil de sinaasappels en snijd ze in dunne plakjes. Verdeel de plakjes mooi over de watermeloen heen.

Meng de limoensap, sinaasappelsap, sinaasappelrasp, mosterd en basterdsuiker goed door elkaar. Giet daarna met een klein straaltje de olijfolie erbij terwijl je blijft kloppen. Als alle olijfolie is opgenomen is de dressing klaar. Proef de dressing en breng indien nodig op smaak met peper en zout. Giet daarna gelijkmatig de dressing over de salade.

Strooi als laatste de blaadjes munt over de salade en je bent klaar om te serveren. Geniet!

Watermeloen salade

Francesca

Francesca geniet van echt eten en schrijft daar dagelijks over op Francesca Kookt. Foto: © Wendy van Bree Fotografie.

Banner