Cinnamon rolls
ReceptenTussendoor

Simpele kaneelbroodjes

Simpele kaneelbroodjes, ook wel: cinnamon buns of cinnamon rolls, daar eet je echt je vingers bij op! Ik nam ze mee naar mijn ouders en volgens mijn vader hadden ze ook wel wat weg van Zeeuwse bolussen. Ze vielen in elk geval goed in de smaak!

Het fijne is ook dat deze simpele kaneelbroodjes in no time gemaakt zijn. Ik gebruik namelijk kant en klaar croissantdeeg. Dus zoek je nog iets lekkers voor op de zondagochtend, iets lekkers voor een high-tea, iets lekkers voor bij de koffie of zomaar omdat je daar zin in hebt? Probeer dan eens deze kaneelbroodjes! Succes gegarandeerd!

Bereidingstijd: 5 minuten + 15 minuten in de oven.

Wat heb je nodig?

  • 1 blikje croissantdeeg
  • Roomboter
  • 3 eetlepels witte of bruine basterdsuiker
  • 1 a 2 theelepels kaneel (afhankelijk van hoe gek je bent op kaneel!)
  • 2 eetlepels poedersuiker + een klein beetje warm water voor het glazuur

Kaneelbroodjes

Bereiding:

  1. Haal het croissantdeeg uit het blik en rol het uit tot 1 plak, zodat alle stippellijnen zijn verdwenen.
  2. Besmeer de hele plak met wat roomboter en verdeel daar overheen het mengsel van kaneel en suiker.
  3. Rol de hele plak op en verdeel in stukjes.

Ik gebruikte een muffin bakvorm om de kaneelbroodjes af te bakken. Vet de vormpjes even goed in en verdeel de broodjes over de vormpjes.

Logo Ashley Willems

Ik ben Ashley en ik woon samen met mijn partner in Zoetermeer. Ik werk als locatiemanager in de kinderopvang. Daarnaast ben ik gek op koken èn lekker eten, het liefst de hele dag. Ik sta ermee op en ik ga ermee naar bed! Ik geniet het meest van gezellig samen eten, koken voor vrienden en familie en lekker lang tafelen. Ook uit eten, het bezoeken van food festivals en marktjes vind ik altijd een feestje. Ik houd van smoothies en salades maar ik hou ook van wijn, sushi en taart.. Ik vind een goede balans hierin belangrijk!

Banner