Gerookte kip met rabarber chutney
HoofdgerechtLunchRecepten

Broodje gerookte kip met rabarber chutney

We maken veelal zoete gerechten met rabarber, niet zo gek want dat is natuurlijk ook zalig. Maar wist je dat je er ook heel goed een hartige chutney mee kunt maken? Dat combineert vervolgens heel goed met gerookte kipfilet in een pita broodje. 

Rabarber-Chutney-1

Wat je nodig hebt voor de chutney

– 1el olijfolie
– 1 ui, fijn gesnipperd
– 1 stukje gember van 1cm, gepeld en gesnipperd
– snufje zeezout
– 2 volle theelepels ras el hanout
– 500gr rabarber, schoongemaakt en in stukjes
– 1el blanke rozijnen
– 4el bruine suiker
– snufje kaneel
– 2el appelcider azijn
– 1tl sinaasappelrasp

Verder nog voor 4 broodjes:
– 4 pitabroodjes
– 100gr jonge bladsla (of waar je zelf zin in hebt)
– 100gr gerookte kip in dunne repen
– handvol cherry tomaten

Wat je gaat doen

Verhit de olijfolie in een medium pan en fruit hierin de ui en gember met het zeezout. Bak dit totdat het glazig ziet en strooi de ras el hanout erbij, bak dit nog een minuutje mee. Voeg de stukjes rabarber toe, roer alles goed door en zet het vuur iets lager. Blijf af en toe roeren totdat de rabarber zachter is geworden, dit duurt een paar minuten.

Daarna kunnen de rozijnen, bruine suiker, kaneel en azijn erbij. Roer weer goed door en laat nog 15 minuten op zacht vuur pruttelen. Als laatste gaat de sinaasappelrasp erdoor. Zet het vuur uit en laat de chutney afkoelen.

Vlak voordat je gaat eten vul je de pitabroodjes met jonge bladsla, kip, een flinke lepel rabarber chutney en gehalveerde cherry tomaten. Meer heeft een mens niet nodig om verrukkelijk te eten.

Rabarber-chutney-2

Francesca geniet van echt eten en schrijft daar dagelijks over op Francesca Kookt. Foto: © Wendy van Bree Fotografie.

Banner