Leuke uitstapjes in juli
Lifestyle

Uitstapjes in juli

De komende maand is er weer vanalles te beleven. Zomerse sferen, muziek, lekker eten… We hebben een mooie lijst van leuke uitstapjes in juli samengesteld. Weet jij ook iets leuks dat in juli plaatsvindt maar staat het hier niet bij? Deel het in de comments!

Sommeltjespop op 1 en 2 juli op Texel

In het weekend van 1 en 2 juli vindt de 13e editie van Sommeltjespop plaats. Maak de oversteek naar Texel en geniet van verschillende optredens van Heavy Light, Waylon, The Fuel, Sue the Night en The Kik.

Bezoek de website

Springkussenfestival op 2 en 3 juli in Amsterdam

In Amsterdam wordt het springkussen festival georganiseerd. Een festival waar het maar om één ding draait: springkussens. Je bent nooit te oud om lol te maken op een springkussen. Het festival is alleen voor volwassenen. Op het festival komt het grootste springkussen van de wereld, daarnaast is er een top line-up met verschillende dj’s en staan er foodtrucks.

Bezoek de website

Ibiza markt op 2 en 3 juli op Scheveningen

Een heel weekend lang waan je je op Ibiza bij de gezellige markt in Ibiza Style op het strand van Scheveningen. Er zijn verschillende kraampjes met onder andere Ibiza- kleding, hoeden, sjaals, riemen en nog veel meer. Naast alle kleding kun je ook een heerlijke cocktail drinken of even ontspannen onder het genot van een massage. Natuurlijk is er ook aan een dj gedacht, waardoor je echt het gevoel heb alsof je op vakantie bent.

Bezoek de website

Kaags Muziekfestival op 3 juli

Op een klein eiland midden in de Randstad wordt voor de 16e keer het gratis Kaags Muziekfestival georganiseerd. Geniet van heel veel muziek, plof neer op één van de terrasjes. Naast alle optredens loop je ook straattheater artiesten tegen het lijf. Ook is er een Kaags MuziekFestival markt waar je van alles leuks kunt kopen. Neem het pontje of kom met je eigen boot en ervaar zelf dit eilandgevoel!

Bezoek de website 

Sprookjes in de Tolhuistuin op 3 juli in Amsterdam

Als je wilt dat kinderen intelligent worden, lees ze sprookjes voor. Als je wilt dat ze zeer intelligent worden, lees ze nog meer sprookjes voor.” – Albert Einstein. 

Kom op 3 juli luisteren naar de vier theatermakers die allemaal verschillende sprookjes uit zes verschillende landen en culturen, voorzien van paginagrote illustraties komen vertellen in de zomerse tuin van de Tolhuistuin.

Sprookjes in de Tolhuistuin is een samenwerking van de Volkskrant en Paradiso Amsterdam. De Volkskrant viert vanaf 17 juni het 5-jarig jubileum van de bijlage V met de mooiste sprookjes van Raoul Deleo.

 • Zondag 3 juli 2016
 • Locatie: Paradiso Noord (De Tuin), Tolhuisweg 3, Amsterdam Noord.
 • 1e voorstelling: 11.00 uur, tuin open 10.30 uur.
 • Informatie & kaarten: http://bit.ly/SprookjesTolhuistuin11u
 • 2e voorstelling: 14.00 uur, tuin open 13.30 uur.
 • Informatie & kaarten: http://bit.ly/SprookjesTolhuistuin14u

Bezoek de website

De Blijdorp Run op 6 juli in Diergaarde Blijdorp

Heb jij zin om 3, 6 of 9 km hard te lopen en dit door een unieke locatie, dan is dit jouw kans. Op woensdag 6 juli gaan we hardlopen door Diergaarde Blijdorp. Dit is je kans om hardlopend door het Oceanium of langs de IJsberen te gaan. Het evenement is gratis. Wel kan je een donatie doen, omdat ze een jaar lang een Indische Antilope willen adopteren. Kosten voor een adoptie van 1 jaar inclusief eten zijn 2.900,- euro. Als iedereen iets meeneemt komt dit zo voor elkaar.

Bezoek de website

Foodfestival aan de Zaan op 8 juli

De Zaanweg in Wormerveer verandert op 8 juli in een openluchtrestaurant. Op het festival komen foodtrucks uit het hele land samen om je te laten genieten van heerlijk eten en drinken. Natuurlijk is er ook veel muziek en entertainment voor de kids. Kom genieten Aan de oevers van de Zaan.

Foodfestival Lepeltje Lepeltje

Het rondreizende culturele foodfestival Lepeltje Lepeltje is een festival die eten, cultuur en markt met elkaar combineert. Zin in een hapje, drankje, muziek en heel veel gezelligeheid, dan is het echt de moeite waard om hier naar toe te gaan.

 • 1 t/m 3 juli in Groningen
 • 8 t/m 10 juli in Zwolle
 • 29 t/m 31 juli in Apeldoorn

Bezoek de website

Foodtruck festival Trek

 • 7 t/m 10 juli in Den Bosch
 • 14 t/m 17 juli in Amsterdam
 • 19 t/m 22 mei Maastricht

TREK is een festival dat gedurende de lente en zomer door Nederland trekt. Een heel weekend wordt een stadspark omgetoverd tot een groot openlucht restaurant met live muziek, theater en acts.

Bij de tientallen mobiele keukens kun je heerlijk genieten van een lekker hapje terwijl je naar de leukste muziek luistert. Er is veel ruimte voor opkomend zang-, muziek- en theatertalent. Zij spelen de sterren van de hemel en hopen op deze manier door te breken in eigen stad en land.

Bezoek de website

De Parade

 • 8 t/m 17 juli in Den Haag
 • 22 juli t/m 7 augustus in Utrecht

De Parade reist met alle tenten en restaurants door heel Nederland. Op de Parade spelen meer dan 100 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen in de tenten. Ook aan de kinderen is gedacht, iedere dag is er een uitgebreide KinderParade met theatervoorstellingen, muziekoptredens en workshops.

De keukens op de Parade werken met bio-industrie vrije producten. Ook schenken ze een biologische huiswijn, Treeborn Wine. Door de verkoop van deze wijn ondersteunen ze Weforest en kan deze organisatie deze zomer 20.000 bomen planten in een gebied dat zes keer zo groot is als de vier parken van de Parade samen.

Bezoek de website

Picknick festival in Leiden elke zondag in juli

Zin in een zondagmiddag vol plezier en heel veel gezelligheid. Kom dan met je familie en vrienden op alle zondagen in juli naar het Van der Werfpark. Vergeet vooral je picknickkleedje niet. Tijdens het festival is er van alles te zien en te doen. Geniet van de muziek, eet wat lekkers bij één van de foodtrucks en drink een wijntje op je kleedje. Voor de kinderen zijn er allemaal leuke verschillende activiteiten. De toegang is gratis.

Bezoek de website

Zondag in het park in Zoetermeer

 • 17 juli
 • 24 juli
 • 31 juli

Midden in het centrum op de grens van het oude dorp en de nieuwe stad in het intieme Nicolaaspark in Zoetermeer vindt ‘Zondag in ‘t park’ plaats. Dit is een kleinschalig cultuurfestival met muziek, theater, beeldende kunst, kinderworkshops en horeca. Het park wordt omgetoverd tot een festival met fantasierijke voorstellingen en memorabele muziekoptredens.

Bezoek de website

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner