Aardbeiensouffle
OntbijtReceptenTussendoor

Verwen jezelf met deze aardbeiensoufflé

Wist je dat de soufflé uit de klassieke Franse keuken komt? Souffleren betekent rijzen. Omdat de soufflé snel inzakt zodra deze afkoelt, moet je hem meteen serveren. Maar niet getreurd: ook als hij toch is ingezakt is deze aardbeiensoufflé nog heel lekker!

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 2 eieren
  • 150 g aardbeien
  • 50 g kokosrasp
  • 1⁄2 tl vanillepoeder

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven op 175 graden.
  2. Splits de eieren en verwijder de kroontjes van de aardbeien.
  3. Klop de eiwitten met de handmixer stijf in een grote, vetvrije kom.
  4. Pureer in een tweede kom de aardbeien met de eierdooiers met de staafmixer.
  5. Roer hier de kokosrasp en het vanillepoeder doorheen.
  6. Spatel het aarbeienmengsel door de eiwitten en schenk het in een ovenschaal.
  7. Bak de aardbeiensoufflé in 35-40 minuten in een voorverwarmde oven gaar. Dit is best lang, maar nu kun jij je op je gemak gaan douchen en aankleden. 🙂
  8. Serveer direct, de soufflé zakt snel in!

Logo Foodcoach Lisette

 

Mijn naam is Lisette, ik ben voedingscoach vanuit mijn praktijk aan huis en ik werk samen SnowWorld Healthclub. Ik geniet van alle gesprekken die ik voer met mijn clienten. Natuurlijk gaat het vaak over voeding, maar net zo vaak bespreken we de uitdagingen en drukte van alle dag en hoe je je hier mee om kunt gaan. Voor veel mensen is het niet duidelijk hoe ze gezond kunnen leven of hoe ze gezond kunnen afvallen. Ik help hen graag op weg om gezondere keuzes te maken die passen bij hun leefstijl.

Banner