ijsthee
Lifestyle

Zo maak je zelf cold-brew ijsthee

We genieten van de eerste zonnestralen die op ons neerstrijken. Tijd voor ijsthee, en dan bedoel ik de zelfgemaakte ijsthee. Veel goedkoper en gezonder dan de bekende pakken, blikken en flessen gevuld met frisdrank. Er zijn veel verschillende manieren om ijsthee te maken, vandaag vertel ik je hoe je zelf cold brew ijsthee maakt.

Cold brew?

Een cold brew is thee getrokken in koud water, òf water op kamertemperatuur voor een langere periode. Bij dit proces trekt de thee heel langzaam en wordt niet zozeer de temperatuur, maar de tijd gebruikt om de smaken uit de verse theebladeren te onttrekken.

Zo doe je het:

  1. Maak gemakkelijk je eigen cold brew door een liter fles spa blauw te pakken.
  2. Voeg 4 gram gu zhu zi sun groene thee van Mevrouw Cha toe.
  3. Laat het geheel minimaal 3 uur trekken.
  4. Maak het jezelf nog makkelijker en maak de cold brew voordat je gaat slapen en de dag erna staat er een heerlijke cold brew in de koelkast op je te wachten.
  5. Schenk je cold brew over en zeef de theebladeren eruit of gebruik een theezeefje bij het uitserveren.

Wordt de cold brew niet bitter als je deze 12 tot 24 uur laat trekken in de koelkast? Als je het goed doet, dan gebeurt dit niet.

Enkele tips:

  • Neem 4 gram van een kwalitatieve thee om de cold brew mee te maken, mijn favoriet is op dit moment de gu zhu groene thee van Mevrouw Cha.
  • Mocht de thee die je kiest de neiging hebben om bitter te worden, doseer dan minder thee.
  • Wanneer je cold brew klaar is en een beetje bitter smaakt, voeg er dan nog wat water aan toe.
  • Afhankelijk van de thee die je gebruikt kun je enkele smaakmakers zoals citroensap, limonade of biologische troebele appelsap aan toevoegen.

Een thee is pas een Mevrouw Cha thee wanneer deze niet bitter wordt en zacht van smaak blijft. Daarom zijn vrijwel alle theesoorten van Mevrouw Cha geschikt om een cold brew mee te maken.

Mijn favorieten op dit moment:

PS: wist je dat koude thee een zeer goede dorstlesser is?

Logo MevrCha

Mijn naam is Linda Appelman en ik heb een droom, namelijk: “Thee naar het hoogste niveau brengen”. Met mijn bedrijf Mevrouw Cha, koop ik kwalitatieve thee rechtstreeks in op de plantage en verkoop dit in Nederland. Er is veel onwetendheid op het gebied van thee en de theezakjes cultuur is passé. Kortom: lees, luister, proef en ervaar het zelf!

Banner