Spinazie pesto
BijgerechtRecepten

Twee soorten spinazie pesto

Ik ben zelf dol op pesto! Ik vind het heerlijk door een pasta, op brood, als dip of over een stukje vis uit de oven. Het kan allemaal! Ik maak altijd een grotere hoeveelheid die ik voor een deel invries. Zo heb ik altijd binnen no-time heerlijke homemade pesto als ik het nodig heb. Stiekem vind ik deze spinazie pesto nog lekkerder dan de ‘gewone’ pesto

Ik maakte twee soorten: 1 keer met feta kaas en 1 keer zonder. Allebei erg lekker. De spinazie pesto mèt feta is erg lekker als dip of op brood en de variant zonder feta is heerlijk door een pasta (waar je waarschijnlijk sowieso al kaas overheen doet).

Bereidingstijd: +/- 10 minuten.

Wat heb je nodig? (voor een flinke hoeveelheid)

 • 350 gram verse bladspinazie (gewassen!)
 • 1 plant basilicum (de blaadjes)
 • 125 gram (geroosterde) pijnboompitten (walnoten kan ook)
 • 2 a 3 tenen knoflook
 • 2 theelepels zout
 • 150 gram feta kaas
 • 2 theelepels peper
 • Olijfolie

Bereiding:

 1. Alle ingrediënten (mét of zonder de feta kaas)  gaan in de keukenmachine of blender.
 2. Zet aan, en voeg olijfolie toe tot je een goede structuur pesto hebt.
 3. Proef en voeg naar wens nog extra peper/zout toe.

Variatietip! Vervang de pijnboompitten eens voor pecannoten of walnoten, of voeg Parmezaanse kaas toe in plaats van feta kaas!

Bewaartip! Je kunt prima een pot pesto in de koelkast bewaren voor een aantal dagen. Zorg dan dat er een laagje olijfolie op de pesto staat. De overige pesto kun je prima invriezen in kleine bakjes. Zo heb je altijd binnen no-time heerlijke homemade pesto bij de hand!

Logo Ashley Willems

Ik ben Ashley en ik woon samen met mijn partner in Zoetermeer. Ik werk als locatiemanager in de kinderopvang. Daarnaast ben ik gek op koken èn lekker eten, het liefst de hele dag. Ik sta ermee op en ik ga ermee naar bed! Ik geniet het meest van gezellig samen eten, koken voor vrienden en familie en lekker lang tafelen. Ook uit eten, het bezoeken van food festivals en marktjes vind ik altijd een feestje. Ik houd van smoothies en salades maar ik hou ook van wijn, sushi en taart.. Ik vind een goede balans hierin belangrijk!

Banner