Schrijven en inspiratie
Lifestyle

Weinig inspiratie? Drie tips.

Schrijven doe ik graag. Korte verhalen, gedichten, hersenspinsels, ik zet het graag op papier. Dit heeft in de loop der jaren al heel wat tekst opgeleverd. Tegenwoordig mag ik ook schrijven in opdracht. Artikelen voor klanten. Hartstikke leuk vind ik dat. Het schrijven gaat, net als andere dingen in het leven, in een golfbeweging. De ene keer vloeien de woorden moeiteloos uit mijn pen, op andere momenten staar ik eindeloos naar een leeg vel. Als jij ook schrijft of andere creatieve dingen maakt, zul je dit ongetwijfeld kunnen beamen. Inspiratie komt vaak bij uitersten. Hoge pieken, diepe dalen, het is waar de mooiste woorden liggen. Dan staat mijn geest op scherp en is een gedicht of verhaal zo geschreven.

Maar wat als ik dat lege vel voor me heb en er niets uit mijn pen komt? Wat dan? Daar heb ik wel wat trucjes voor, ik deel er hier drie met jullie.

Inspiratie tip 1: Ga naar buiten

Tijd doorbrengen in de natuur is de ultieme bron van inspiratie. Dit is tegelijk misschien wel de grootste drijfveer voor mij om zelfstandig ondernemer te zijn. De vrijheid om regelmatig úren met mijn hond door de bossen te sjouwen op tijden die ik bepaal. Je kunt gerust zeggen dat dat mijn ‘happy place’ is. Ik laat mijn telefoon altijd thuis want die zorgt voor onrust. Als we daar dan lopen, mijn hond en ik, dan voel ik hoe ik ‘ontkoppel’.  Ik kom volledig tot rust en als gevolg bedenk ik vaak de leukste, meest creatieve dingen. Vaak vind ik ineens een antwoord op iets waar ik al een poosje tegenaan loop. Helemaal vanzelf.

Inspiratie in de natuur

Lucky me!

Inspiratie tip 2: The Brainstormer (App)

Sinds een paar jaar gebruik ik The Brainstormer, deze app is te vinden in de Apple Store en inmiddels is hij ook voor Android beschikbaar. Ik ben fan, deze app is als gymnastiek voor mijn geest! Je draait aan de drie wielen en je kijkt welke drie woorden er naast elkaar staan. Deze drie woorden gebruik ik vervolgens om een kort verhaaltje over te schrijven of bedenken. De meest bijzondere creaties maak ik hiermee en er ontstaat ruimte in mijn hoofd om lekker te freestylen. Deze app heeft nog veel meer features, maar ik gebruik voornamelijk de basics. Heel verfrissend!

Inspiratie met The Brainstormer

Inspiratie tip 3: Have some fun!

Lachen is gezond! Ik weet uit eigen ervaring hoe je vastgeroest kunt raken in je eigen patronen. Het is goed om je daar eens uit te (laten) breken! Zeg ‘ja’ tegen dat voorstel van je vrienden om er een weekendje tussenuit te gaan, ga mee naar dat evenement of ga eens lekker naar een voorstelling. Doe wat je leuk vindt! Alleen of met vrienden, het is zó belangrijk om plezier te maken. Natuurlijk weten we dit allang, maar het is altijd goed om weer eens te horen.

Inspiratie - Lach!

Hoe vind jij de inspiratie die je nodig hebt? Deel het hieronder in de comments.

Ik ben Marit. Ik ben een creatieve, vrije geest met een liefde voor communicatie: geschreven, gesproken, digitaal, op papier en vooral ook 'live'.

Banner