Interview met April Darby
Lifestyle

Interview met April Darby

Sinds twee maanden train ik April Darby drie keer per week. Wat is zij een topper! Ze is altijd vrolijk, zeurt nooit en werkt altijd keihard. En dat harde werken wordt ook beloond, want wàt een resultaten heeft ze al geboekt. Ze zag er al goed uit, maar nu is ze nòg fitter, slanker en energieker.

Die extra energie komt heel goed van pas tijdens haar werk. April is namelijk musical ster. Op dit moment schittert ze meerdere keren per week als Rachel Marron in de fantastische musical The Bodyguard. Op zaterdag 11 juni werd de 250ste show gespeeld, waarvan  April er 100 heeft gespeeld.

April Darby

April Darby

Op welke leeftijd kwam je in de showbizz terecht?

Zingen,dansen en acteren is met de paplepel ingegoten. Ik kom uit een creatieve familie. Mijn vader was/is zanger en mijn moeder danseres en zangeres. Tot en met mijn 14e heb ik veel workshops en lessen gevolgd, maar vanaf mijn 14e ben ik professioneel gaan zingen.

Hoe voel je je wanneer je Rachel Marron speelt?

Ik besef mij iedere avond weer, dat dit een van de mooiste rollen zal zijn die ik ooit zal spelen. Daarom probeer ik er iedere avond zo veel mogelijk van te genieten. Het is ook echt een rol die ik heel erg eigen heb kunnen maken. Dus het is fijn dat ik zo mijn eigen creativiteit kan uiten op het podium

Wat is je lievelingsscène?

Ik kan niet heel goed kiezen. De show is zo divers. Als ik moet kiezen is een van de leukste momenten de opening van de show. Daarbij krijg je echt het gevoel alsof je Beyonce bent die de show opent op Madison Square Garden in New York

Welke opleidingen heb je gedaan voor het vak?

Ik heb tot mijn 14e veel workshops en lessen gevolgd. Vanaf mijn 14e ben ik begonnen met een weekendopleiding. 2 jaar Kids on Tour op het Nederlands Musical Ensemble, daarna 2 jaar Junior Academy. En aansluitend de voltijd-opleiding Dutch Academy for Performing Arts, richting Musical Artist.

Welke shows heb je allemaal al gedaan?

Theatertour Soul Sisters, Witches of Eastwick, Sister Act, Brooklyn Nights en Studio 21 On Air. Momenteel ben ik te zien in Dinnershow Pandora en in de musical The Bodyguard.

Waar ben je het meest trots op?

Ik ben trots dat ik door hard werken al heel veel mooie projecten hebben mogen doen. Dit jaar was één van de gaafste projecten! Ik heb naast DJ Fedde le Grand in een uitverkocht Ziggo Dome mogen zingen. Dat is wel iets om nooit te vergeten.

Wat is je passie?

Ik ben bevoorrecht dat ik van mijn passie mijn beroep heb mogen/kunnen maken. Dus dat is zingen,dansen,acteren en entertainen. Daarnaast is één van mijn grootste passies reizen en de wereld ontdekken.

Wat is je lievelingsmusical (behalve The Bodyguard)?

Ik heb op verschillende plekken musicals mogen zien; Wicked op Broadway, Ghost op West End en in Nederland is mijn eerste musical het meeste bijgebleven, dat was The Lion King.

Tot slot vinden wij het ook wel leuk om te weten wat je quilty pleasures zijn….

Ik ben bijna verslaafd aan mijn werk. Ik vind het echt geweldig om te doen. Maar als ik dan een dag vrij ben, vind ik het ook geweldig om de hele dag in pyjama op de bank te hangen met een heerlijke film of serie.

Meer lezen over April Darby? Check haar website.

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner