Thee inkopen
Lifestyle

Afrika: thee inkopen bij de oorsprong

Voor Mevrouw Cha betekent thee inkopen dat ze dit bij de oorsprong doet. Ze wil weten waar het product vandaan komt, zodat zij een uitzonderlijk hoge kwaliteit thee kan garanderen. Met de intentie uiteindelijk alle 43 theelanden ter wereld te bezoeken stapt zij volgende week in het vliegtuig naar een nieuw theeland: Malawi, een bijzonder land in Afrika.

Buchu

Mevrouw Cha is al eerder in Afrika geweest. Tijdens de eerste theereis naar Afrika in 2014, kwam zij bij toeval in aanraking met het heerlijke kruid Buchu.

Buchu, ook wel bekend als ‘Agathosma Betulina’ is een Zuid-Afrikaans kruid. De Buchu van Mevrouw Cha is afkomstig uit het Cedargebergte gelegen in de West Kaap van Zuid-Afrika. Deze biologische Buchu heeft een heerlijke smaak, het is een combinatie van mint en eucalyptus. Licht zoet en fris. Doordat Mevrouw Cha enkel de hele Buchu bladeren verkoopt, zal de infusie zeer licht van kleur blijven. Desalniettemin zegt dit niets over de smaak, deze is namelijk zeer uitgesproken.

Buchu thee

Wist je dat de Zuid-Afrikanen ook vaak Buchu met Rooibos mengen. De Rooibos en de Buchu van Mevrouw Cha komen van een en dezelfde biologische boer die zich los heeft gemaakt van de coöperatie en enkel topkwaliteit en biologisch produceert.

Tenslotte is het belangrijk om te weten dat op advies van Geert Verhelst, zoals beschreven in zijn boek “Groot handboek geneeskrachtige planten” je beter géén Buchu kunt drinken tijdens de zwangerschap. Buchu werkt daarentegen wel weer heel goed tegen blaasontstekingen.

Bestel een zakje Buchu van Mevrouw Cha in de webshop of een Buchu theepoeziekaart, een origineel cadeau voor de theeliefhebber.

Volgende week zal Mevrouw Cha thee gaan inkopen op de plantages in Thyolo gelegen in het zuiden van Malawi. Volg haar via social media en blijf op de hoogte van de nieuwe theesoorten die zij zal inkopen op bijzondere locaties.

 

Mevrouw Cha

Mijn naam is Linda Appelman en ik heb een droom, namelijk: “Thee naar het hoogste niveau brengen”. Met mijn bedrijf Mevrouw Cha, koop ik kwalitatieve thee rechtstreeks in op de plantage en verkoop dit in Nederland. Er is veel onwetendheid op het gebied van thee en de theezakjes cultuur is passé. Kortom: lees, luister, proef en ervaar het zelf!

Banner