Bier en baarden
Lifestyle

Over bier en baarden: een blog voor mannen

Een blog voor mannen, eindelijk! Even geen getut, gevoelige thema’s of esoterische toestanden. Nee, vandaag gaat het over bier en baarden: mannen domeinen!

Inmiddels al weken aan het klussen in ons nieuwe huis. Ieder kledingstuk is inmiddels omgedoopt tot kluskleding, de handen zitten vol met gaten, snijwonden en één vinger zit helaas in het verband na een kort bezoekje aan het ziekenhuis. Tja, van slaaptekort ga je foutjes maken. In het donker gaf ik inmiddels licht en enige lijn in mijn baard was niet meer te ontdekken. 

Hipster-look

Iedereen kent deze periode wel uit eigen ervaring. Na een goeie zomer, veel zon en een vakantie, ben je wel weer bijgekomen. Hooguit een paar jaar ouder na de nodige bouwtechnische tegenslagen, maar je bent er wel weer. 

Echter, deze week was ik ook jarig en wilde ik dit combineren met een housewarming. Uit liefde voor jezelf kun je het tenslotte maar gehad hebben in deze drukke periode. 

Laat anders even ergens je baard doen, zei mijn vriendin, toen ik met enig afgrijzen in de spiegel keek. Echt?? Het was inmiddels 20 jaar geleden dat ik een kapperszaak van binnen heb gezien. Nu is mij de trend heus niet ontgaan, maar mijn kuiten passen niet in een strakke broeken en ik heb simpelweg geen haar voor een hipster-look. Ik heb de barbier van deze tijd dan ook even links laten liggen.

Tot die dag! Dames, gun jullie mannen dit uitje, óók de kale mannen. Mannen, laat de baard een paar dagen staan en plan een afspraak. 

Tattoos en grote snorren

Bij binnenkomst ga je zitten en krijg je een pot bier. Een afspraak op vrijdagmiddag of  in de avond is dan ook aan te raden. Vrouwen zijn niet toegestaan en de kappers zijn mannen met tattoo’s in de nek of grote snorren. Het gespreksonderwerp is muziek en mij werd dan ook gevraagd wat er op moest. Ondertussen werd met kwast en schuim de nodige voorbereidingen getroffen. Met een mes werd er een scherpe lijn uitgezet.

Een half uur later liep ik fris en fruitig naar buiten. €16,50 lichter en dat komt volgens mij in de verste verte niet in de buurt van de kosten die de gemiddelde kapsalons aan de dames durven te vragen. 

Bier, muziekje, ontspannen en weer sharp as a knife!

Wil jij dit ook?

Ik heb er alvast een paar opgezocht. In Gouda heb je Jack Styles en Razor Barbershop, in Rotterdam kun terecht bij Schorem Barbier en in Amsterdam vind je Barber. In Utrecht kun je naar Barbershop Pappas, in Tilburg zit een echte Meesterbarbier en in Groningen vind je Moustache Barbershop.

Dit zijn er zomaar een paar die ik vond in mijn online zoektocht. Let wel, ik heb ze nog niet allemaal zelf getest. Maar: ik ben om. Dit houd ik er in. Uit liefde voor mijzelf!

Heb jij een goeie tip? Laat het weten in een reactie.

Ik haal graag het beste in medewerkers naar boven. Wees goed voor lichaam en geest en gebruik de juiste brandstof, uit liefde voor jezelf. :-) www.healthclubincompany.com

Banner