Health

Planken, squats, sit-ups en high knees

Op deze tweede Pinksterdag hebben we lekker veel tijd om een goeie workout te doen. Vandaag gaan we planken, doen we squats, sit-ups en high knees. Alle oefeningen doe je de eerste ronde 30 seconden met 10 seconden rust.  De tweede ronde doe je alles 45 seconden met 15 seconden rust en de derde ronde doe je alles 1 minuut met 20 seconden rust. Hoe vaker je deze workout doet, des te groter het effect. Maak er dus een paar keer tijd voor deze week. Goed gevoel gegarandeerd!

Let bij iedere workout goed op de uitvoering van de oefeningen. Zeker als je vermoeid raakt liggen eventuele blessures al snel op de loer. Houd je aandacht er dus altijd goed bij, óók (juist) als je de oefeningen al heel vaak hebt gedaan.

Dit ga je doen:

  • Plank
  • Squats
  • Sit-ups
  • High knees

Zo doe je het:

  • Plank: je staat op je ellebogen  en je voeten of knieën en je rug is in 1 rechte lijn met je schouders. Zorgt voor core stability.
  • Squat: je gaat zitten op een denkbeeldige stoel en staat weer op. Goede oefening voor de bil en beenspieren.
  • Sit-up: je ligt op je rug met je voeten plat op de grond en je knieën gebogen.  Kom helemaal tot zit en tik je voeten aan. Rustig weer terug.
  • High knees: een hartslag verhoger. Je knieën trek je om en om tot heuphoogte omhoog.

Veel succes!


>> Nog niet moe? Hier vind je de workout van vorige week 🙂 

HCOA 2 750x90

 

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner