New year new start
Health

Welke sportschool kies je? 5 tips!

Allereerst wil ik je een gelukkig, sportief en bovenal gezond 2018 toewensen, want ja, het is al weer 2018! Voor veel mensen betekent dit dat ze nu dus druk bezig zijn de goede voornemens in de praktijk te brengen.

Iedereen heeft zijn of haar eigen lijstje met goede voornemens. Ik denk dat er op veel van die lijstjes in elk geval wel “meer sporten” staat. 😉 Vorige maand heb ik je tips gegeven om je te helpen de goede voornemens vol te houden. Vandaag heb ik 5 tips die je helpen de juiste sportschool te kiezen. Dit kan er namelijk echt voor zorgen dat jij vaker gaat!

New year new start

Stap 1: Jezelf

Vraag jezelf af, nog voordat je een sportschool binnenloopt, wat jij nou echt belangrijk vindt bij een sportschool. Denk hierbij aan: Dichtbij huis, gratis parkeren, bar/lounge, veel apparaten, wel/geen begeleiding, groepslessen, prijs, locatie of wellicht de andere sporters. Als jij namelijk voor jezelf goed weet wat jij belangrijk vindt, kan dit al een hoop schelen. Bijvoorbeeld: Is voor jou de prijs belangrijk, en wil je er niet te veel geld aan kwijt zijn, dan is een fitforfree misschien wel wat. Vind jij echter veel begeleiding belangrijk, dan zul je eerder uit komen bij een sportschool die wat duurder is.

Stap 2: Research

Voordat jij je definitief aansluit bij een beste sportschool is het nuttig om even het internet op te duiken en te kijken welke sportscholen er in de omgeving zitten en welke er nog meer aan jou criteria voldoen. Kun je ook meteen wat foto’s bekijken.

Stap 3: Proeftraining

Bij veel sportscholen kun je gewoon een keer gratis of tegen een kleine vergoeding een keer proef-sporten. Maak hier gebruik van! Ga alleen of met een vriend/vriendin. Op deze manier kun je kijken of de kleedkamers wel echt zo schoon zijn als op de foto, en kom je erachter of alle apparaten het überhaupt wel doen. Tip: probeer zoveel mogelijk verschillende apparaten uit, en vraag desnoods een van de medewerkers om hulp, kun je meteen kijken of ze wel echt zo vriendelijk en vaardig zijn als op de site staat 😉.

Stap 4: Kijk en vergelijk

Nadat je bij verschillende sportscholen bent wezen proeftrainen kun je een goed onderbouwde keuze maken. Pak je lijstje van stap 1 er weer bij en bedenk wat jouw definitieve keuze wordt. Denk hier rustig over na en maak geen overhaaste beslissing. Het is belangrijk dat jij je thuis voelt op de sportschool en dat je dus niet na 2 maanden geen zin meer hebt.

Stap 5: Decide

De laatste stap is natuurlijk de knoop doorhakken. Schrijf je in via de website of ga langs met je sportspullen dan kun je meteen beginnen! Je zult eerder geneigd zijn regelmatig te gaan en te blijven gaan naar een sportschool waar jij je thuis voelt.

Heel veel succes! New year, new goals!

Logo Dutch Fitness Viking

Wij zijn Jolijn en Ryan, oftewel: Dutch Fitness Viking. Ons doel is om mensen te inspireren en te motiveren. Zowel in de sportschool als daarbuiten, door gezond te leven èn te blijven genieten. Als je jezelf altijd blijft uitdagen kun je veel verder komen dan dat de meeste mensen denken, dit geldt dus ook voor je gezondheid!

Banner