Health

Sterke benen en romp met de twisted lunge

Vandaag doen we een oefening voor onze benen en core. Het is de ’twisted lunge’, oftewel: een lunge in combinatie met een twist.

Met deze oefening train je de voorkant van je benen (quadriceps), achterkant van je benen (hamstrings), je billen (gluteus) en je romp (core).

  • Je start in een rechtopstaande positie met de voeten vlak bij elkaar.
  • Je handen plaats je voor je borst.
  • Dan stap je met één been uit zodat het onderbeen een hoek van 90 graden met de grond maakt. Het achterste been gaat dan naar beneden tot de knie (bijna) de grond raakt.
  • Je romp draai je in en uit terwijl je achterste knie vlak bij de grond blijft.
  • Dan stapt het been waarmee je uitstapt terug zodat de beginpositie weer is bereikt.
  • Dan wissel je van been.

Op het filmpje zie je 10 lunges. Dit is 1 setje. We doen vandaag 3 setjes.

Succes en een hele fijne dag!

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner