Health

De cobra, step ups, planken en lunges

Planken, walking lunges, de cobra en step ups. Klinkt als een goed begin van de week, toch? Alle oefeningen doe je 45 seconden lang met 10 seconden rust. Totaal doe je drie rondes. Hoe vaker je de workout doet, des te groter het effect. Maak er dus een paar keer tijd voor deze week.

Denk erom dat je altijd goed op je techniek blijft letten. Zeker als je vermoeid raakt liggen eventuele blessures al snel op de loer. Houd je aandacht er dus altijd goed bij, óók (juist) als je de oefeningen al heel vaak hebt gedaan.

Dit ga je doen:

  • Plank
  • Walking lunge
  • De cobra
  • Step ups

Zo doe je het:

  • Plank: je staat op je ellebogen  en je voeten of knieën en je rug is in 1 rechte lijn met je schouders. Zorgt voor core stability.
  • Walking Lunge: je stapt naar voren en je achterste knie gaat richting de grond. Met je achterste voet stap je direct door naar voren, hierdoor zakt je andere knie naar de grond. Op deze manier loop je door.
  • De Cobra: lig op je buik en doe een vliegtuig na. Borsten en knieën van de grond. Rustig doorblijven ademen. Ongeveer 2 tellen vasthouden en weer zakken. Herhaal dit.
  • Step ups: je stapt op een bankje en je trekt 1 knie omhoog. Je wisselt steeds van been. Goed voor de billen en bovenbeenspieren.

Veel succes!


>> Nog niet moe? Hier vind je de workout van vorige week 🙂 

HCOA 2 750x90

 

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner