Health

Mountain Climbers voor een sterke core

Ho, ho, ho! Vrolijk Kerstfeest! We zijn nog niet klaar met Kerstmis vieren, maar het is wel al een goed moment om éven een beetje extra te bewegen. Al dat lekkere eten verdwijnt tenslotte ook niet in onze grote teen. Om lekker snel en effectief bezig te zijn kiezen we vandaag voor mountain climbers. Dit is een oefening voor je core.

Mijn core?

‘Core’ betekent letterlijk kern. Als we het over core training hebben, dan gaat het over oefeningen die onze buik, rug, billen, bekken stabieler en sterker maken. Je maakt je lichaam sterker en gezonder waardoor je dagelijkse oefeningen en handelingen veel functioneler kunt uitvoeren zonder daarbij blessures op te lopen. En wat ook super is: je middel wordt nog eens een stuk strakker.

Zo voer je de mountain climbers uit

  1. Kom op handen en voeten in voorligsteun staan. Trek je navel in en knijp je billen samen.
  2. Breng je knieën om en om naar je borst.
  3. Zorg dat je lichaam in één rechte lijn blijft.
  4. Hier doe je 3 setjes met 10 herhalingen van.

Veel succes!

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner