Gezond in december
Health

Met deze tips blijf jij gezond in december

De drukste, meest stressvolle maand van het jaar is aangebroken. Veel feestdagen, vrije dagen, verplichte dinertjes, jaarafsluitingen en werk borrels. We hebben het er maar druk mee. Overal om je heen zijn prikkels te vinden die nou niet echt heel goed aansluiten bij jouw gezonde levenstijl, van chocoladeletters in de supermarkt tot Gluhwein op de kerstmarkt.

Hoe kun je hier nou goed en verantwoord mee omgaan en hoe overleef je deze maand zonder al te veel kilo’s aan te komen en spiermassa te verliezen? Met deze tips blijf jij gezond in december!

Kijk uit met koolhydraten

Mijn eerste en misschien wel gouden tip voor de drukke maand is: kijk uit met koolhydraten. Hiermee bedoel ik dat je uit moet kijken met alle soorten aardappelgerechten of bijvoorbeeld die lekkere risotto. Dit soort producten bevatten veel koolhydraten en hierdoor dus ook veel calorieën. Als je uit eten gaat geniet dan bijvoorbeeld lekker van je stuk vlees maar matig met de frietjes.

Wees de Bob

Wat ook een handige tip is (zijn je vrienden en/of collega’s ook vast heel blij mee): wees een keer de Bob op een avondje uit. Dit hoef je natuurlijk zeker niet elke keer te doen, maar doordat je de Bob ben kun je geen alcohol drinken. Als je dan ook nog zo verstandig bent om ‘zero’ frisdrank te drinken dan wordt het helemaal een calorie-arme avond voor je! Bonus: je scoort pluspunten bij vrienden/collega’s voor het thuis brengen!

Blijf realistisch

Als laatste tip voor deze maand wil ik aan jullie meegeven dat je realistisch moet zijn met je doelen, met je planning, maar ook bovenal met jezelf! Gun jezelf af en toe dat welverdiende rustmoment en geniet hiervan. Plan je week niet overvol in.

Lukt het je niet om 3x in de week te sporten? Probeer het dan met 2x, maar zorg er in ieder geval voor dat als je gaat je goed kunt trainen, dus niet afgeleid, bellend en vergaderend tussen de drukte in zomaar iets willen doen. Onthoud in elk geval: het is en blijft december, en genieten moet ook kunnen.

Wij wensen jullie alvast een fijne kerst en een goed, sportief nieuw jaar toe. Volgende maand: de januari tips!

Logo Dutch Fitness Viking

Wij zijn Jolijn en Ryan, oftewel: Dutch Fitness Viking. Ons doel is om mensen te inspireren en te motiveren. Zowel in de sportschool als daarbuiten, door gezond te leven èn te blijven genieten. Als je jezelf altijd blijft uitdagen kun je veel verder komen dan dat de meeste mensen denken, dit geldt dus ook voor je gezondheid!

Banner