Meer sporten
Health

Meer sporten: met deze tips houd je het vol!

Januari is aangebroken, en dus is het weer tijd voor onze goede voornemens. Meer sporten, stoppen met roken, minder snoepen, of gewoon een beter mens zijn. Dit zijn een paar van de meest voorkomende goede voornemens. Zo enthousiast en overtuigd als we zijn op het moment dat we ons dit allemaal voornemen, toch lukt het ons vaak niet om het vol te houden.

Eendagsvlieg of gym-guru?

Traditiegetrouw gaat het altijd als volgt in de sportscholen: in december is er weinig animo. Dan zie je eigenlijk alleen de echte die-hards nog dagelijks de sportschool binnen wandelen. Maar dan is het 1 januari en de bom ontploft! Het is vanaf dat moment gedaan met de rust want iedereen begint vol goede moed met zijn of haar goede voornemens. Meer sporten! Helaas is de realiteit dat de meesten dit niet lang volhouden en ze toch een duur abonnement hebben afgesloten. Dat is natuurlijk hartstikke zonde!

Maar: hoe voorkom jij dat je een eendagsvlieg wordt? Hoe zorg jij ervoor dat je je eigen routine volhoudt? Wij hebben een paar tips voor je die je helpen slagen om jouw goede voornemens vol te houden!

Sporten in januari

5 Tips om het sporten vol te houden

  1. Plan jouw bezoek aan de sportschool van tevoren. Zorg dat je alle keren dat je deze maand naar de sportschool gaat al in je agenda hebt staan. Op die manier heb je er tijd voor gereserveerd, geen excuses meer.
  2. Eenmaal in de sportschool kost het wachten tot fitness apparaten beschikbaar zijn vaak een hoop tijd. Je hebt het al zo druk dus je tijd in de sportschool wil je efficiënt indelen. Probeer daarom de oefeningen die je al kent te vervangen voor dezelfde beweging maar dan met losse gewichten. Mooie bijkomstigheid hiervan is dat het resultaat van “free-weight” oefeningen sneller bereikt is èn je je eigen tempo kunt bepalen, doordat je met losse gewichten traint. Goeie kans dat je hierbij helemaal niet hoeft te wachten.
  3. De derde tip is niet voor iedereen van toepassing, maar als je kunt, probeer dan naar de sportschool te gaan buiten de spitsuren (08:00-09:00 en 18:00-20:00). Je zult zien dat er dan ruimte en plek genoeg is voor jou om gewoon je eigen routine te volgen.
  4. Probeer de inhoud van de training niet te veel te plannen. Besluit bijvoorbeeld van tevoren welke spiergroepen je wilt trainen maar bedenk pas op het laatst met welke oefeningen je dit gaat doen.
  5. Vraag advies van een trainer. Een trainer kan je helpen om jouw kennis en de breedte van jouw trainingen te vergroten waardoor de uitdaging groter is. Dit maakt jouw training vervolgens een stuk leuker!

Toch nog hulp nodig? Laat het ons weten! Dan kunnen we samen werken aan je goede voornemens!

Dutch Fitness Viking

 

Wij zijn Jolijn en Ryan, oftewel: Dutch Fitness Viking. Ons doel is om mensen te inspireren en te motiveren. Zowel in de sportschool als daarbuiten, door gezond te leven èn te blijven genieten. Als je jezelf altijd blijft uitdagen kun je veel verder komen dan dat de meeste mensen denken, dit geldt dus ook voor je gezondheid!

Banner