Health

Complete workout

Het is maandag, een mooie dag om weer eens een fijne complete workout te doen. Alle oefeningen doen we steeds 30 seconden achter elkaar met 10 seconden rust tussendoor. We gaan voor twee rondes. Denk eraan dat je bij het uitvoeren van de oefeningen altijd goed op je techniek let om blessures te voorkomen.

Deze complete workout geeft je gegarandeerd een goede boost vandaag, geniet ervan!

De oefeningen:

  • High knees running in place
  • Push up
  • Lunges
  • Side plank met reiken onder buik
  • Wall sit
  • Jumping jacks

Zo voer je de oefeningen uit:

High knees:
Een hartslag verhoger. Je knieën trek je om en om tot heuphoogte omhoog.

Push up:
Je staat op je handen in een plank op je voeten of op je knieën. Je laat je in een rechte lijn tot vlak boven de grond zakken. Je ellebogen gaan iets naar achter, waardoor je je schouder beter stabiliseert. Goed voor je core en je krijgt er hele sterke armen van.

Lunges:
Je stapt naar voren en je achterste knie gaat richting de grond. Je stabiliseert door goed je dwarse buikspieren aan te spannen. Die kun je voelen als je je handen in je zij doet.

Side plank met reiken onder buik:
Je staat op je elleboog of op je hand en 1 voet in een plank. Met je bovenste hand ga je onder je buik door en weer terug. Dit doe je ook aan de andere kant. Zorgt voor core stability.

Wall sit:
Je benen staan in een hoek van 90 graden en je leunt tegen een muur of een boom. Goed als je je bovenbeenspieren wilt versterken.

Jumping jacks:
Goede oefening om de hartslag omhoog te brengen. Je zwaait met je armen opzij en je benen springen gelijktijdig naar buiten.

Veel succes!

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner