Jongen of een meisje
Lifestyle

Babynieuws: is het een jongen of een meisje??

Hier even een bolle buik update. Nou ja, bolle buik.. het mocht even duren, want die buik was heel lang niet eens goed te zien! Papa Jelle en grote zus Anneloes kijken die buik erop. Voor mijn gevoel had ik de afgelopen weken al een aardig buikje, maar nu gaat mijn buik pas echt groeien. We zijn nu 20 weken verder en zitten op de helft van mijn zwangerschap. En: we weten of het een jongen of een meisje is!

Goed naar mijn lichaam luisteren

De afgelopen weken zijn ook echt weer heel goed gegaan. Ik voel me heel fit, niet meer zo moe als in het begin. De trainingen die ik geef gaan ook heel lekker, ben nog steeds niet heel snel en loop achteraan, maar het gaat tot nu toe goed. Wel moet ik naar mijn lichaam blijven luisteren, want mijn onderrug en bekken willen nog wel eens vervelend doen. Ik ga één keer per twee weken naar de fysiotherapeut voor onderhoud. Op deze manier kan ik het goed volhouden.

De cravings waar ik veel zwangere vrouwen over hoor heb ik (nog) niet gehad. Misschien komt het nog, maar als dat niet zo is vind ik dat helemaal prima. Er zit nu 5 kg extra bij en je weet ieder extra pondje gaat door het mondje. Ja, óók als je zwanger bent. Natuurlijk geniet ik ook van een stukje chocoladeletter of al het andere lekkers in de maand december, maar ik ga niet voor twee eten.

Oh ja en voor diegene die weten hoe gek ik op pindakaas ben: ik moet er nu nog steeds niet aan denken! Ik vind het toch wel bizar dat dit echt zo werkt.

20 weken echo.. en taart!

En nu het belangrijkste! Vorige week donderdag hebben we de 20 weken echo gehad. Ik vond het toch wel een spannend moment. Het is zo’n bijzonder idee dat er een klein mensje in mijn buik groeit, terwijl je nog niet veel aan die buik ziet en ik mij zo fit voel. Toen ik daar op de bank lag met mijn kleine baby op een groot scherm voor mij voelde het heel goed en had ik alle vertrouwen dat alles goed zou zijn.

De echoscopist ging alles langs. Zo bijzonder om te zien, van hartje tot nieren tot longen, echt alles kon ze zien. Het zag er heel goed uit en geen bijzonderheden. Ze kon ook het geslacht zien, maar wij wilden dat niet gelijk weten. We hebben haar gevraagd om het op een kaartje te schrijven en de enveloppe dicht te plakken. Het kaartje hebben we naar Marin de Swart van Marin Cookies & Cakes gebracht. Zij heeft voor ons een geweldige taart gemaakt! Niet normaal zo gaaf!

Gender reveal taart by Marin Cookies & Cakes

Zaterdag 2 december was ik jarig en hebben we de taart aangesneden. Dit was zo’n magisch bijzonder moment. Zo tof om dit te delen met onze familie en vrienden. En ja hoor, daar kwamen dan eindelijk de tranen! Tranen van geluk, zo mooi!

Kijk maar snel naar het filmpje hieronder dan weet je of het een jongen of meisje wordt! 


Een jongen of een meisje

 

Vanessa Emmel

 

 


 

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner