Health

Een gezonde start van de week

Het is maandag en dat betekent dat we weer even tijd inlassen voor een gezonde start van de week. Dit keer naast een aantal andere oefeningen ook twee variaties op de burpee. Deze full body oefening is pittig en heel effectief.

We doen alle oefeningen 20 keer. Veel succes!

Dit zijn de oefeningen:

  • Burpee met t-twist ( zonder sprong)
  • Squat
  • Burpee
  • Lunges
  • V sit
  • Plank

Zo voer je de oefeningen uit:

Burpee met t twist:

Als de burpee, maar dan zonder de sprong en met een rotatie.

Squat:

Je gaat zitten op een denkbeeldige stoel en staat weer op. Goede oefening voor de bil en beenspieren.

Burpee:

Je springt in de lucht, dan ga je op de grond liggen en duwt je zelf weer omhoog, e.v.t via je knieën. Tot body workout en hartslagverhoger.

Lunges:

Je stapt naar voren en je achterste knie gaat richting de grond. Je stabiliseert door goed je dwarse buikspieren aan te spannen. Die kun je voelen als je je handen in je zij doet.

V sit:

Je handen en je voeten wijzen in een v naar voren terwijl je op de grond zit. Goed voor de buikspieren. Je borst moet goed naar voren wijzen, je mag deze oefening niet in de onderrug voelen

Plank:

Je staat op je handen en je voeten of knieën en je rug is in 1 rechte lijn met je schouders.

 

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner