Voeding tijdens de zwangerschap
Health

Gezonde keuzes maken: zin en onzin (deel 6)

Elke dag worden we geconfronteerd met een enorme hoeveelheid aan keuzes als het gaat om onze voeding. Alsof dat nog niet genoeg is, hebben we daarnaast ook te maken met beïnvloedingen en onwaarheden vanuit marketing, reclame, etiketten en helaas ook vanuit de overheid met wel of niet bestaande wetgeving.

Dit keer ga ik met jullie terug naar de oorsprong: de (onwetende) ouders .

Ondersteuning van de cellen

Een gezonde levensstijl is cruciaal voor eicellen en zaadcellen. Wist je dat de zaadcel zelfs 10 weken voor de ejaculatie wordt gemaakt? En dat er daarna een rijpingsperiode is waarbij selenium (ondersteunt en versterkt de celmembramen, en voorkomt verkeerde celdeling + repareert DNA)  en zink (helpt bij ontgiften op celniveau) belangrijke ondersteuners zijn? 

Voeding tijdens de zwangerschap

Wist je dat als je meer suikers eet dan je nodig hebt tijdens je zwangerschap de kans veel groter is dat je kind diabetes type 2 ontwikkelt? Chroom stabiliseert de suikerspiegel en kan goed helpen in zo’n geval.

Heb je tijdens de zwangerschap een tekort aan jodium dan krijgt de foetus een opdonder als we kijken naar hersenontwikkeling en ontwikkelt het snel aandoeningen zoals ADHD/ADD.  

Wist je dat foliumzuur naast ondersteuning voor ontwikkeling van het zenuwstelsel een hazenlip voorkomt? En dat foliumzuur altijd samenwerkt met B vitamines? Wist je dat vitamine B12 een huilbaby kan voorkomen en vooral de laatste 3 maanden van de zwangerschap zeer belangrijk is voor de ontwikkeling van de hersenen?

Kortom, alles wat tijdens de zwangerschap niet goed is gegaan in opbouw, is na de geboorte nauwelijks te herstellen.

Borstvoeding

Borstvoeding is heel belangrijk voor de ontwikkeling van een goed darmsysteem. Daarnaast is het opleidingscentrum van bloedcellen 2x zo groot bij kinderen die borstvoeding hebben gekregen.

Wist je dat een groot gedeelte van de vetzuren in moedermelk uit andere delen van je lichaam komt? En dit uit veel eerder aangelegde voorraden komt? Mijn advies: detoxify before you multiply!

Cruciale eerste 2 levensjaren

Wist je dat een mens in de eerste 2 levensjaren het darmsysteem opbouwt, en dit een heel kwetsbaar systeem is in deze periode? En dat beschadigingen onomkeerbaar zijn, je hier de rest van je leven mee zult moeten doen en je dan ook zeer zorgvuldig wilt zijn met voeding die eerste 2 levensjaren?

Denk eens aan al die ‘snelle’ babyvoeding, volgestopt met toxines…relatieve tekorten ontstaan dan ook al vroeg, en dat terwijl het kind nog niet eens volgroeid is.

‘Vitaminen’ betekent niet voor niets ‘Leven’ in het Latijn: voeding is levensintelligentie!

 


Lees hier het vorige artikel in deze reeks: Gezonde keuzes maken: zin en onzin (deel 5)

Voeding tijdens de zwangerschap

Hoi, ik ben Sabine Mol en ik heb een passie voor sport en voeding en nu ook een droom die ik durf uit te spreken. Mijn droom is mensen te helpen de juiste keuzes te maken zodat zij zich gelukkig voelen en optimaal gezond zijn. Zodat zij de dingen kunnen doen waar ze van houden, zo lang als dat fysiologisch mogelijk is. Waarom? Omdat ik mijn honger naar kennis en hetgeen ik inmiddels weet en geleerd heb wil delen met iedereen die er iets over wil weten. Ook omdat ik met mijn orthomoleculaire kennis inmiddels weet dat dit echt niet zo makkelijk is, in deze wereld van commerciële marketing en belangenverstrengeling. Ik ben, misschien net als jullie, al zeker 10 jaar op zoek naar de wetenschappelijke waarheid. Ik heb me erin vastgebeten, opleidingen gevolgd en ben ontzettend dankbaar dat ik dit met jullie mag delen via Uit Liefde Voor Jezelf. Misschien ooit wel vanuit mijn eigen praktijk. Dat is mijn droom; geluk vermenigvuldigen door het te delen. Deel je mee?

Banner