Zelf coleslaw maken
BijgerechtRecepten

Zelf coleslaw maken, zo gedaan!

Nu het zulk mooi weer is en de barbecue weer regelmatig aangestoken wordt, vind ik het een mooie tijd om zelf coleslaw te maken. Het is heel eenvoudig, zeker als je een keukenmachine hebt. Behalve dat coleslaw superlekker is bij de barbecue, eten wij het ook graag bij dit pulled pork recept.

Het is een ideaal bijgerecht wanneer je met veel mensen eet, want je maakt deze coleslaw makkelijk in een grotere hoeveelheid. Daarnaast is deze coleslaw ook gezond. Ik koos voor witte kool, rode kool en wortel maar je kunt natuurlijk ook alleen witte kool en wortel gebruiken, net wat je wilt.

Wat heb je nodig?

(voor een grotere schaal waar je met +/- 8 mensen van kunt eten als bijgerecht)

 • Een halve rode kool
 • Een halve witte kool
 • +/- 300 gram wortel
 • 2 handjes rozijnen

Optioneel: Een appeltje! Ook erg lekker..

Voor de dressing:

 • 5 eetlepels mayonaise (ik gebruik altijd Calvé 3% met slechts 10 kcal per eetlepel)
 • 5 eetlepels Griekse Yoghurt
 • 2 eetlepels honing
 • 2 eetlepels appelcider azijn
 • Peper/zout naar smaak

Zelf coleslaw maken

Bereiding:

 1. Wat ik al zei, wanneer je een keukenmachine hebt, gebruik deze vooral. Binnen no time waren de rode kool, de witte kool en de worteltjes geraspt! Anders moet je dit met de hand raspen, fijn snijden, dat duurt een stuk langer. Een andere optie is natuurlijk om het gesneden te kopen.
 2. Laat de rozijnen even wellen in heet water. (zo worden ze lekker sappig in de coleslaw).
 3. Gebruik een grote schaal om vervolgens alles door elkaar te husselen, ik deed dat gewoon met mijn handen.
 4. Maak nu de dressing. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en proef even. Bepaal zelf of jij de dressing nog zoeter of zouter wil hebben. Voeg naar wens eventueel nog ingrediënten toe.
 5. Voeg vervolgens de dressing toe aan de kool/wortel en rozijnen en meng opnieuw goed door elkaar.

Eet smakelijk!

Logo Ashley Willems

Ik ben Ashley en ik woon samen met mijn partner in Zoetermeer. Ik werk als locatiemanager in de kinderopvang. Daarnaast ben ik gek op koken èn lekker eten, het liefst de hele dag. Ik sta ermee op en ik ga ermee naar bed! Ik geniet het meest van gezellig samen eten, koken voor vrienden en familie en lekker lang tafelen. Ook uit eten, het bezoeken van food festivals en marktjes vind ik altijd een feestje. Ik houd van smoothies en salades maar ik hou ook van wijn, sushi en taart.. Ik vind een goede balans hierin belangrijk!

Banner