Sporten voor kinderen
Health

Laat kinderen sporten

Door jezelf bewust te zijn wat je mee hebt gekregen van je ouders/opvoeders, kun je ook bewuster omgaan met wat je wel of juist niet aan je kinderen mee wilt geven. Hierbij een stuk over kinderen en het belang van sporten.

Mijn eigen jeugd

Vanaf mijn 6e jaar ben ik altijd door mijn ouders gestimuleerd om te sporten. Ik heb verschillende dingen geprobeerd zoals jazzballet en korfbal, maar dit was toch niet helemaal mijn ding. Totdat ik op 7-jarige leeftijd het voetbalveld op liep en dit 20 jaar heb volgehouden. Hierna ben ik verder gegaan met buiten sporten en doe dit nu nog steeds. Voor mijn ouders stond een diploma halen en dus school op nummer 1, sporten op nummer 2. 2 keer in de week trainen en op zaterdag wedstrijden spelen gingen altijd voor op een bijbaantje. Op die manier de nodige discipline meegekregen want ik moest en ging altijd Ik ben hiervoor mijn ouders nog altijd dankbaar omdat ik hier tot op de dag van vandaag profijt van heb.

Plezier en ontwikkeling

Werken met kinderen is mijn passie. 12 jaar heb ik in het onderwijs voor de klas gestaan en op dit moment geef ik alleen nog sportlessen vanuit Gezond Gouds, waaronder ook aan kinderen in de peuter en basisschoolleeftijd. Wat haal ik hier veel plezier en voldoening uit. Het is ongelooflijk gaaf om te zien hoe de kids toeleven naar het sportmoment. Wanneer er een week geen les is omdat het bijvoorbeeld vakantie is balen ze enorm. Zo stoer om net als je papa en mama ook te mogen sporten. Je ziet ze genieten van alle spelletjes die we doen en de liedjes die we zingen. Buiten het plezier dat de kinderen beleven aan het sporten, zie je de kinderen elke keer weer met stapjes fysiek én mentaal vaardiger worden. Door de verschillende leeftijden in de groep dagen ze elkaar uit en gaan ze elke keer net een stapje verder waardoor je je ze ook ziet groeien in het zelfvertrouwen.

Gezondere kinderen

Ook mijn eigen kinderen van bijna 2 en 4 sporten mee en vinden dit fantastisch. Die beweging hebben ze echt ook nodig op een dag, helemaal nu het wat slechter weer wordt en je geneigd bent meer binnen te zijn. Mijn missie is om mijn eigen kinderen en de kinderen in mijn lessen mee te geven dat sporten een onderdeel is van het leven. Door het sporten leren kinderen om met beide benen stevig op de grond te staan en ze leren omgaan met winnen of verliezen. Daarnaast kan sporten voor kinderen bijdragen aan een gezondere levensstijl, bevordert het de leerprestaties en draagt het bij aan een beter zelfbeeld. De botstructuur verbetert en beweging bestrijdt overgewicht. Hier hebben ze, net als ik, de rest van hun leven profijt van.

Lieve groet,

Deborah Langbroek

Wil je mee informatie over ons aanbod voor kinderen in Gouda neem dan contact met ons op via info@gezondgouds.nl

Buiten sporten om zo dicht mogelijk bij de natuur te blijven en voedingsadviezen die  gebaseerd zijn op zoveel mogelijk onbewerkt voedsel. De natuur, het beste voor zowel lichaam als geest! Gezond Gouds wil mensen aan het bewegen krijgen en houden en daarmee bijdragen aan een vitaler, gezonder en gelukkiger leven. 

Banner