Health

Core training voor een strakke taille

We beginnen de week deze keer met een stevige core training. De oefening waarmee we dat gaan doen is de mountain climber, dit is een hele goede oefening voor je core.

‘Core’ betekent: kern. Met core training richten we ons op oefeningen die onze buik, rug, billen, bekken stabieler en sterker maken. Doordat je sterker wordt, kun je dagelijkse oefeningen en handelingen veel efficiënter uitvoeren zonder daarbij blessures op te lopen. Je zult bijvoorbeeld zien dat het tillen van zware boodschappen je een stuk gemakkelijker af gaat. En wat ook super is: je middel wordt nog eens een stuk strakker.

De oefening

We doen vandaag de mountain climber op 3 verschillende manieren.

  • 2 x knee om en om recht naar voren;
  • 2 x knee om en om schuin in draaien;
  • 2 x knee om en om met je knie naar de buitenkant van je elleboog.

Op het filmpje zie je 1 setje. Probeer vandaag 3 setjes te doen, dan heb je een super core training gedaan!

Veel succes!

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner