Oogstmaan
Bewustwording

Volle Oogstmaan 16 september

Op vrijdag 16 september is het volle maan. Deze maan wordt ook wel de Oogstmaan (Harvest Moon) genoemd. De maan verschijnt in deze periode bij zonsondergang, hier maakten boeren vroeger dankbaar gebruik van tijdens de oogst: zij konden een aantal dagen lang ook na zonsondergang nog doorwerken op het land, bij het licht van de volle Oogstmaan.

Jouw eigen oogst

De Oogstmaan staat voor loslaten en onsterfelijkheid. Oogsten betekent ook loslaten: zonder oogst (loslaten) kun je geen nieuwe zaadjes planten (onsterfelijkheid). Als je je handen vol hebt kun je geen nieuwe dingen aanpakken. Je zult dus eerst wat los moeten laten. Wat heb jij het afgelopen jaar geoogst? De oogst van nu is het zaad voor later. Wees je bewust van het feit dat de oogst een onmisbare schakel is in de cyclus van de natuur. De oogst van dit jaar is het zaad voor de volgende cyclus.

Blik terug op wat er in de afgelopen cyclus belangrijk voor je is geweest. Hoe heb je gehandeld en hoe ben je gegroeid? Het heeft je gebracht naar waar je nu bent. Weet dat alles ergens goed voor is. Kijk waar jij je bevindt op jouw pad en weet wat je te doen staat om verder te komen.

Het is volle maan op 16 september 2016 21:07:49

Shine On Harvest Moon
By Nora Bayes and Jack Norworth (1908)

“Shine on, shine on harvest moon
Up in the sky,
I ain’t had no lovin’
Since January, February, June or July
Snow time ain’t no time to stay
Outdoors and spoon,
So shine on, shine on harvest moon,
For me and my gal.”

 

Ik ben Marit. Ik ben een creatieve, vrije geest met een liefde voor communicatie: geschreven, gesproken, digitaal, op papier en vooral ook 'live'.

Banner