Bikinistress
Fashion

Geen bikinistress deze zomer!

De avonden worden weer langer. Wat heb ik daar naar uitgekeken! Hallo Zomertijd! Terwijl ik dat zeg, slaat tegelijkertijd ook de bikinistress toe. Jij hebt misschien, net als ik, vanaf oktober je lijf bedekt met wat meer verhullende winterkleding en je bent sindsdien misschien ook niet meer naar de zon geweest. Genoeg redenen om je nu af te vragen: “Hoe ziet mijn lijf er ook alweer uit zònder kleren?” Meestal komen dan die pijnlijke winterkilootjes tevoorschijn en voel je de drang om daar ineens iets aan te doen.. Ik wel in ieder geval!

Om te voorkomen dat ik ’te laat’ tot deze conclusie zou komen, heb ik me, samen met nog een paar vriendinnen, ingeschreven voor de Amstel Gold Race. Oftewel: een wielrenwedstrijd in Valkenburg waar ik 65km moet gaan afleggen in een heuvelachtig gebied. Met als klap op de vuurpijl het bestijgen van de Cauberg. Dit vereist training dus dat heb ik dan ook gedaan vanaf januari. Drie keer per week, ook bij geen zin, mezelf dwingen om te bewegen. En ik moet zeggen; hard work pays off! Het voelt lekker, ik ben fit en heb geen bikinistress. De welbekende ‘stok achter de deur’ heeft echt geholpen na een sport time-out van 3 jaar. Dus meiden, stel jezelf een doel en kom van de bank af. Het gaat je veel opleveren.

Bikinistress-4

Wat ook helpt om van de bank af te komen is een nieuwe sportoutfit! Het is leuk om ook in de sportschool stylish voor de dag te komen. Ik heb twee bevriende sportinstructrices gevraagd wat de nieuwste trends zijn op sportoutfit gebied. Waar eerst het motto was; ‘hoe feller de kleuren hoe beter’ gaan we weer meer terug naar wat ingetogener kleuren. Je ziet veel korte topjes met lange wat wijdere hemdjes eroverheen en een lange strakke legging. De Marble (marmer) trend die je overal ziet terugkomen zie je ook terug in sportoutfits. Favoriet is H&M omdat het betaalbaar is en je daarom wat vaker van outfit kunt wisselen. De sportbeha’s van H&M zijn ook altijd erg fijn! Hunkemöller is een goede nieuwkomer, vooral voor sportbeha’s. ‘Top of the bill’ is natuurlijk Nike maar daar hangt ook een prijskaartje aan. Wat schoenen betreft kies ik eigenlijk altijd voor Asics. Ze zitten fantastisch, geven voldoende steun en zijn vooral voor bootcamp, waar een stuk cardio in zit (een heerlijke training, ook voor buiten nu het weer lekkerder weer wordt), zeer effectief.

Voor de startende wielrensters onder ons, stuur me een PB voor advies.. Een wielrenoutfit is nogal veelomvattend, dus voordat je honderden euro’s verder bent (ja alleen je outfit!! Dan heb je nog geen fiets;-) kijk goed waar je wat koopt. En kijk eerst eens of je het wel leuk vindt om langer dan een uur op een racefiets te zitten.

Als je dan eindelijk klaar bent voor het nieuwe bikiniseizoen, is het ook leuk om je verse lijf te hullen in een beauty van een bikini.. Wat zijn de trends op dat gebied? Een trend die is overgewaaid uit Ibiza zijn de crochet bikini’s. Dit zijn gehaakte bikini’s in verschillende vormen, die je lijf dat instant Ibiza gevoel geven. De tops geven niet heel veel steun en zijn dus niet geschikt voor grotere cupmaten. Gelukkig komen bijna alle bikinimerken tegenwoordig met een losse top in cupmaten. Dat maakt het mixen en matchen met verschillende printjes ook zo leuk! Boven- en onderkant hoeven tegenwoordig niet meer matching te zijn.

Bikinistress

Mijn favoriete merken op bikini-gebied zijn o.a. PilyQ, Seafolly en Ondademar. De site van Bijenkorf, Asos en LittleSoho hebben een uitgebreide swimwear collectie voor elke maat en cupmaat. Superleuk om hier alvast inspiratie op te doen! En als de temperatuur zo goed is dat al onze kleren uit moeten, ben je er helemaal klaar voor!

Wat is jouw ‘stok achter de deur’ om jezelf klaar te stomen voor het nieuwe bikini-seizoen?

Ik ben Angelien van der Lans, 37 jaar, moeder, ondernemer, levensgenieter, mode-, wijn-, reis- en sportfreak.. Drukbezet maar altijd in control! Hoe ik dat doe? Goed plannen en (bijna) alles doen met passie! Dan krijg je energie in plaats van dat het je energie kost.. Dat is de uitdaging!

This article has 1 comment

  1. Barbara

    Leuke blog weer. Succes met de Amstel Gold! Dat is altijd een welverdiend feestje na afloop begrijp ik van mn broertje???

Comments are now closed.
Banner