Bewustwording

Als er nooit meer een morgen zal zijn

Waarom willen we toch zoveel en hebben we zoveel dromen en plannen, maar voeren we ze vaak niet uit? Hoor je jezelf al zeggen; “Ik wil heel graag………… maar dat komt nog wel.” Of: “Dat doe ik later als ik groot ben, of dat komt morgen wel.” Wat als er geen later of morgen is, wat dan?!

Er is een heel mooi liedje over geschreven met de titel: “Nooit meer een morgen”.

“Als er nooit meer een morgen zal zijn en de zon viel in slaap met de maan heb je enig idee wat het met je zal doen als je nog maar een dag zal bestaan.”

Als je weet dat je nog maar een dag zult bestaan en dat er alleen maar vandaag is, wat zijn dan jouw dromen en plannen? Waarom zou je die niet uit kunnen voeren? Het is jouw leven, jij bent de enige die de keuze kan maken hoe jij jouw leven indeelt. Jij weet diep van binnen welke keuzes je wilt maken om jouw mooiste leven te leiden, maar vaak wordt je door angst tegengehouden. Angst is je slechtste raadgever, dat vervelende stemmetje in je hoofd dat je vertelt dat je het toch niet kunt, of dat zegt “Doe het maar niet, want vorige keer is het ook niet gelukt.”

Wat kun je doen om je angst het niet te laten winnen van je dromen?

Ga niet voor je angst wegrennen. Daarmee bedoel ik allemaal andere dingen doen, je verbergen achter een masker zodat je jouw angst niet hoeft te voelen. Ga er ook niet tegen vechten. Hoe meer je er tegen vecht des te meer weerstand ga je voelen en wordt je angst steeds groter. Probeer jouw angst te ontdekken en onder ogen te zien. Als je jouw angst weet en onder ogen ziet kun je het stapje voor stapje helen door je onvoorwaardelijke liefde en acceptatie van jezelf. Het is belangrijk om je angst te herkennen, hierdoor kun je er veel makkelijker mee omgaan. Wanneer je jouw angst verborgen houdt kan dit veel meer pijn veroorzaken.

Kijk naar de dromen die je wilt volgen en wat voor keuzes je daarvoor moet maken. Vraag jezelf af waarom je je niet vrij voelt om de keuzes te maken. Misschien is er een angst dat je het niet kunt, of dat het niet zal lukken. Dat je niet aan de verwachtingen voldoet of dat er niet genoeg geld is.

Maar als je nu zou weten dat het altijd goed komt welke keuze je ook maakt? Er is namelijk geen verkeerde keuze. En als je weet dat je altijd ondersteund wordt door jouw eigen wijze zelf zou je dan wel de keuze durven maken?

Schrijf je dromen op en schrijf daarbij alle redenen op waarom je ze niet kunt waarmaken. Verander daarna deze redenen in positieve uitspraken waarom je jouw dromen wel kunt waarmaken. Je zult merken dat hierdoor je angst oplost.

Ga ontspannen zitten of staan en probeer onder ogen te zien wat je angst is. Let op je ademhaling: als je rustig in en uitademt dan adem je ontspanning je lichaam in. Als je dit doet krijg je meer ruimte voor antwoorden die je krijgt via inzichten, gedachten of via iets dat je leest, ziet of hoort.

Wees jezelf er van bewust dat je gedachten heel veel bepalen wat jij uitstraalt en wat er op je pad komt. Denk dus niet in onmogelijkheden, maar focus je op je dromen die je wilt bereiken. Op deze manier gaan er dingen op je pad komen om jouw dromen te verwezenlijken.

Doe wat je echt graag wilt en leef je mooiste leven. Niet morgen, niet later, maar vandaag.

Maak je keuzes vanuit je hart, want dat zijn de juiste keuzes. Je hart vertelt je de waarheid en je hoofd vertelt je leugens. De weg naar je einddoel is vaak niet recht en vlak, zoveel hobbels kom je tegen, maar uiteindelijk kom je bij je dromen en dan ben je de gelukkigste persoon op aarde. Want jij hebt je hart gevolgd en dat heb je niet morgen of later gedaan, maar vandaag.

Wat wil jij heel graag doen? Wat zijn jouw dromen? Doe het vandaag, want er ís alleen maar vandaag!

Morgen

 

 

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

This article has 3 comments

  1. Alida

    Juist! Live in the present moment 🙂 🙂

Comments are now closed.
Banner