Maak jezelf vrij
Bewustwording

Maak jezelf vrij

Zoals de winter ons introvert maakt, zo maakt het voorjaar (het nieuwe ontluiken) en de zomer ons extrovert.We komen uit een stille en rustige periode, waarin we, net als de natuur dit doet, kracht hebben opgedaan om in het voorjaar onszelf weer in onze volle schoonheid aan de buitenwereld te tonen. Uitbundig genieten van alle pracht om ons heen, we hebben er weer zin in! De grauwe randjes van de winterperiode verdwijnen stilletjes naar de achtergrond, we houden ons liever met andere zaken bezig. 

We sporten de overtollige kilo’s er af, harsen de benen, kleuren onze haren in mooie warme tinten, en brengen op die manier meteen kleur in ons leven, in elkaars leven. We hebben vaker een glimlach op ons gezicht en we zijn vriendelijker tegen de mensen om ons heen. Heerlijk die vrolijke vrijheid, het leven mag weer gevierd worden, we mogen onszelf weer laten zien!

Het kan zijn dat je de wintertijd hebt gebruikt om verder te kijken, om te bedenken hoe het ook anders kan. Dat je jezelf hebt gerealiseerd dat je meer uit het leven wilt halen, dat er meer moet zijn dan dit.  Dan komt nu vanzelfsprekend de vraag naar boven: maar hoe?

Maak jezelf vrij

Ik doe zo mijn best om los te laten. Help mij om dit te doen, want ik weet het even niet meer! Persoonlijk vind ik ‘loslaten’ een lastig woord, ik noem het liever ‘je er vrij van maken’. Dit proces begint in eerste instantie heel rustig bij jezelf, wees zacht in de acceptatie van wie je bent. 

Wanneer wij als mens geboren worden, en dan laat ik even de omstandigheden buiten beschouwing, dan zijn wij als een mooie heldere diamant. Vanaf het moment dat wij gaan begrijpen, opgevoed worden door ouders, de gemeenschap, onze leerkrachten, instantie’s, gaat deze heldere diamant doffe plekjes vertonen.

Bij veel pijn en verdriet, zelf scheurtjes, en dat gaat ons op een moment opbreken. Dan willen we aan de slag, dan moeten we dat van onszelf. Wij mensen zijn de (prachtige) optelsom van alle gebeurtenissen in ons leven. Wanneer wij dat inzien en onszelf daarin accepteren, zijn we in staat om liefdevol aan de slag te gaan, en heel zachtjes te gaan polijsten, om onze diamant weer te laten stralen.

Maak jezelf vrij, van datgene wat niet langer past, of wat we niet meer willen. Vrij van gebeurtenissen (hoe moeilijk soms ook, want hier ben ik mij altijd heel erg bewust van) of van personen die we niet meer zoveel invloed willen geven op ons handelen of ons dagelijks leven.

Het gaat hierbij alleen om jou, wat jij ermee kunt en wilt. Tenslotte beleven wij alles op onze eigen manier. Door te veel en vaak ook te streng bezig te zijn met loslaten maken wij dit proces veel pijnlijker en voelen we veel meer onmacht dan wanneer wij dit vanuit een stuk acceptatie doen. Acceptatie voor wat er was en daardoor niet meer te veranderen valt (helaas). 

Uit liefde voor jezelf in alle zachtheid polijsten…zacht blijven polijsten….Want niet de diamant die je draagt is je beste vriend, maar wèl die ene binnen in jou!

Geniet van de zomer, geniet van wie jij bent.

Met een liefdevolle groet,

Hanneke

Heel normaal, spiritueel en paranormaal. Ik ben coach. Mijn ‘roots’ liggen in de zorg, waar ik 27 fijne jaren in heb beleefd. Daarnaast heb ik met heel veel plezier bijna alles wat er op het gebied van alternatief en paranormaal te leren valt, ontdekt, geproefd en doorleefd. Veel hiervan heb ik ook weer losgelaten, maar behouden wat goed voor mij was en goed voelde.

Banner