Power smoothie
ReceptenTussendoor

Sport Smoothie

Een smoothie vol met goede eiwitten en koolhydraten kan je vóór een training net even die boost geven die je nodig hebt. Een lekkere sport smoothie ná het sporten zorgt daarnaast ook voor een spoedig herstel.

Ingrediënten

  • 1 kop (kokos)water
  • 1 el wei-/whey proteïnepoeder
  • 1 granaatappel (de pitjes)
  • 1 handje ontpitte kersen
  • ½ el rauwe cacaopoeder
  • 2 el gojibessen

Spierherstel en vochtbalans

Deze sport smoothie zit vol met goede eiwitten en koolhydraten die na de training zorgt voor een goed herstel van je spieren. Het kokoswater bevat een ruime hoeveelheid kalium, calcium, magnesium, natrium en fosfor. Kalium helpt mogelijk tegen inspanning gerelateerde kramp.

Deze sport smoothie is tevens perfect om je vochtbalans te herstellen. De Proteïnepoeder zit bomvol aminozuren, wat de afbraak van spieren voorkomt. Daarnaast is het een goede bron van calcium en heeft het ontstekingsremmende eigenschappen. Kersen bevatten snelle suikers die het lichaam direct een oppepper geven en ook nog eens herstellend werken. Granaatappels hebben ook nog eens de kracht om spierpijn te genezen.

>> Gek op smoothies? Check deze smoothie met alfalfa dan ook nog even!


 

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner