Travel

Zomervakantie: Portugal met mijn liefdes

Iedereen herkent het waarschijnlijk wel: waar gaan we volgend jaar de zomervakantie doorbrengen? Die vraag komt bij veel mensen al naar boven als ze onderweg naar huis zijn en ze alweer dromen van hun zomervakantie volgend jaar.

Mijn liefde en ik zijn hier niet zo snel mee. We roepen van tevoren wel een paar keer “waar moeten we naar toe?” en: “moeten we niet even iets gaan boeken?!” maar schuiven het vervolgens steeds weer voor ons uit. Het is zelfs al eens gebeurd dat alles al vol geboekt was en dat we toen naar een compleet andere bestemming moesten gaan!

Zomervakantie

Roadtrips en strand

Voor de zomervakantie van 2017 wisten we het echt niet. Wat willen we? In elk geval niet een all-inclusive hotel, dat wisten we zeker. Ook wilden we naar een land aan zee met mooie stranden, een land waar we konden roadtrippen om verschillende gebieden te zien. Opeens wist ik het: Portugal! Ik zag op Instagram een post over Portugal voorbij komen en dit leek mij helemaal te gek!

We boekten gelijk de tickets en de auto. Fijn dat we dat alvast geregeld hadden. Nu alleen de slaapplekjes nog, maar, dat kwam nog wel. Zo stelden we dit steeds weer uit. Toen opeens was het al eind juni en moesten we het toch ècht gaan regelen. Ik kon me herinneren dat Trevor Wenink een online travel bureau heeft dat gespecialiseerd is in Portugal en Brazilië. Één plus één is twee en ik heb hem een mail gestuurd met onze ideeën.

We wilden twee weken, zowel heen als terug op Faro vliegen, we wilden op drie verschillende plekken slapen, waren met zijn drieën, waaronder een meisje van 11 die het liefst iedere dag in het zwembad ligt. Aan de hand van deze informatie heeft Trevor drie superleuke plekjes voor ons kunnen boeken. Dit was overigens niet heel eenvoudig omdat we natuurlijk vrij laat waren en veel al volgeboekt was.

Zomervakantie

Alcoutim

Het eerst plekje was Hotel d’ Alcoutim in Alcoutim. Dit is een hele fijne plek om te landen en de eerste dagen van je vakantie door te brengen. Vanaf het vliegveld in Faro is het ongeveer een uurtje rijden. Het hotel ligt in het Nationaal park aan de rivier die Portugal en Spanje scheidt. Het is er heerlijk rustig.

Vanaf hier zijn we een dagje naar het strand op Ilha Tavira geweest. Je gaat met een bootje over en kan daar lekker chillen of een lange strandwandeling maken. Aan het eind van de middag is het heerlijk om verse vis te eten bij één van strandtentjes. Die avond zijn we ook nog Tavira stad in geweest. Dit is zeker aan te raden voor een hapje en drankje.

Zomervakantie

Estoril en Évora

Na een aantal dagen zijn we doorgereden richting Estoril ( de cote d’Azur van Portugal). We hebben nog een tussenstop gehad in Évora. Dit is echt een leuk stadje. Vanuit Estoril zijn we een dagje naar Lissabon en Sintra geweest. Sintra is een heel sfeervol stadje met prachtige paleizen. We zijn lekker door Lissabon gaan dwalen om zo op de mooiste plekjes terecht te komen.

Zomervakantie

Lagos

Onze vakantie hebben we afgesloten in Lagos. Vanuit Estoril zijn we richting Setubal gereden om met de Ferry over te steken naar Troia. Daarna zijn we langs de westkust afgedaald richting Lagos. De route die wij hebben gereden duurde wel wat langer omdat wij hebben gekozen voor de binnenwegen. Op deze manier hebben wij veel van het land gezien.

In Lagos hadden we een heel fijn appartement, Canavial Apartamentos. In deze omgeving heb je zoveel leuke strandjes om een dagje naar toe te gaan. Wij zijn o.a naar Luz, Praia dos Caneiros, en een dagje naar Sagres geweest om te surfen.

Zomervakantie

Qua eten is dit echt een top land. Als je van vis houdt zit je hier goed, vers gevangen en voor je gegrild. Om je vingers bij af te likken. De prijzen vielen ook ontzettend mee, voor drie personen waren we vaak rond de € 50,- kwijt en dan hadden we echt heerlijk gegeten.

Zomervakantie

Weer naar huis

Terwijl ik dit schrijf zit ik in het vliegtuig naar huis. Met rechts van mij een lief meisje dat haar boek zit te lezen en links van mij een heerlijke man. Ik denk terug aan de afgelopen twee weken. Wat een fijne tijd en wat een mooie herinneringen hebben wij gemaakt. Stiekem pink ik een traantje van geluk weg. Op naar het volgende avontuur.

Liefs, Vanessa

Zomervakantie

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner